Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: «Δε θα κάνω εγώ ό,τι δεν έκαναν δυο υπουργοί 10 μήνες» - Αιχμές για Μητσοτάκη – Αρβανιτόπουλο

Για την ενδοκυβερνητική διαφωνία για τις διαθεσιμότητες στα Πανεπιστήμια, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι ποτέ δεν εκβίασε με παραίτησή του από την κυβέρνηση.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, εκτίμησε πως θα βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, η οποία όπως είπε εδράζεται και σε μια συζήτηση που θα ανοίξει για το θέμα των διαθεσιμοτήτων.


Ο κ. Λοβέρδος, είπε πως ταυτίζεται και υπερασπίζεται τη θέση του ΠΑΣΟΚ, πως πρέπει να τεθεί συνολικά σε συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση αλλά και με την τρόικα το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως ποτέ δε θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο και πως η αφετηρία του δεν έχει καμιά σχέση με συντεχνιασμό.

Κανείς δε θα δεχόταν να κάνει ανθρωποθυσίες χωρίς να ξέρει τι κάνει
Με σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για απραξία στο θέμα των απολύσεων, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επιχείρησε να αιτιολογήσει τη στάση του των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα της διαφωνίας που έχει προκύψει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Δεν μπορεί επειδή δύο υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτα δέκα μήνες, να φωνάζουν κάποιον απ´ έξω και να του λένε να κάνει απολύσεις" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε πως "δεν μπορεί ένας υπουργός, που διορίζεται στις 3 το μεσημέρι, στις 5 να υπογράφει απολύσεις και να χτυπάει στο ψαχνό".

"Κανένας δεν θα δεχόταν ανθρωποθυσίες αν δεν ξέρει καλά τι κάνει" είπε και ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει για το θέμα είναι "αντιφατική". Χαρακτήρισε δε "εκβιαστικές αυτές τις στάσεις" υπονοώντας τις πιέσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα γίνουν άλλες απολύσεις πριν αναλάβει το υπουργείο, τόνισε πως η γενικότερη αναφορά την οποία και αποδέχθηκε, είναι ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και "ό,τι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει".
"Τα Πανεπιστήμια προσδιόρισαν τις ανάγκες τους για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Εγώ ζήτησα να κάνω τη δική μου αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε περίπου 50 μέρες για όλη τη διαδικασία. Δεν είναι συντεχνιακό το θέμα, επειδή αυτό ακούστηκε από συναδέλφους μου. Είναι ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης" είπε και προανήγγειλε την πρόσληψη ειδικού αξιολογητή από το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος θα πληρωθεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Πηγή & βίντεο:  star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου