Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: Ακόμη και παραίτηση για τις απολύσεις - Εξανεμίζει τις ελπίδες 536 διοικητικών που μένουν εκτός, συνεχίζεται η κόντρα με Λοβέρδο - Διοικητικοί ΑΕΙ κατασκήνωσαν στο Π. Πατρών

Το μπαλάκι στον πρωθυπουργό αναμένεται να ρίξει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στο μπλοκάρισμα του προγράμματος απολύσεων και διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ που μίλησαν τις τελευταίες μέρες μαζί του, αν θεωρήσει ότι ο Α. Σαμαράς τον αφήνει ακάλυπτο και τον «αδειάζει» τότε δεν αποκλείεται ακόμη και να παραιτηθεί. Ζητούμενό του είναι να υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματος προσαρμογής και να μην αρχίσει το «ξήλωμα» μονομερώς και και χωρίς σχέδιο για το επόμενο βήμα.

Ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του «υπουργό των απολύσεων», αφού άλλωστε βρήκε τις συγκεκριμένες αποφάσεις από τους προκατόχους του και αντίθετα προτάσσει ότι πέτυχε την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις και απέφυγε τον καθορισμό ποσοστικού στόχους για απολύσεις το 2015.


Ο Μητσοτάκης εξανεμίζει τις ελπίδες των 536 διοικητικών ΑΕΙ που θα μείνουν εκτός – Συνεχίζεται η κόντρα με τον Λοβέρδο


Φρένο στην προαναγγελία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι οι κενές θέσεις που θα προκύψουν από την επαναξιολόγηση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων θα καλυφθούν από τους 536 «διαθέσιμους» που δεν θα απορροφηθούν σε αυτή τη φάση, βάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, ότι αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα», τονίζει σε συνέντευξή του στο βημα fm

Αναφερόμενος στην απόφαση για την προκήρυξη 600 θέσεων ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι: «Το ΥΔΜΗΔ προσαρμόζοντας ένα σχετικό αίτημα που είχε λάβει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε προκήρυξη 600 θέσεων και, όσο διαρκεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κανείς δεν θα απολυθεί. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και διαρκεί περίπου 2-3 μήνες», προσθέτει. Μάλιστα, λέει ότι «δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων από 600 θέσεις, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας».

Κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης «η σύνδεση της κινητικότητας με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις ήταν εξαρχής ένα προβληματικό μέτρο. Από εκεί και πέρα, είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας, η οποία θεωρώ ότι δύσκολα θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Εμείς διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε να μην υπάρξει νέα διαθεσιμότητα και νέες απολύσεις το 2015 . Εάν η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα των απολύσεων, εγώ θα ήμουν ευτυχής», τονίζει.

Παράλληλα, «καρφώνει» για μία ακόμη φορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι μία και δεν μπορεί να χωρίζεται ούτε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ούτε σε φιλολαϊκούς και ανάλγητους¨και ότι ο ίδιος «υλοποιεί κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.»Διοικητικοί υπάλληλοι κατασκήνωσαν έξω από το πανεπιστήμιο Πατρών (φωτό)Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν στην χθεσινή  γενική συνέλευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών, αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Μεταξύ άλλων αποφάσισαν να κατασκηνώσουν έξω από το κεντρικό κτίριο του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ήδη από το βράδυ προχώρησαν στο στήσιμο σκηνών.


Πηγή: patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου