Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Έκδοση οριστικών πινάκων για το Υπ. Ανάπτυξης - Καταγγελία - καταπέλτης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών: Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας «τα δικά μας παιδιά»

Όπως θυμόσαστε οι περισσότεροι, σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ) για την έκδοση των νέων τελικών πινάκων κατάταξης των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την εξέταση των ενστάσεων, διαδικασία που κράτησε 5 μήνες. Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, περισσότερο από 2 μήνες αργότερα, το ΑΣΕΠ εξέδωσε και τους οριστικούς πίνακες, αφού εξετάστηκαν οι αιτήσεις θεραπείας. Ακολουθεί ρεπορτάζ με πλήθος καταγγελιών κατά της διαδικασίας, δείτε πώς το ΑΣΕΠ κρύβεται πίσω από τα τριμελή και βγάζει την ουρά του απ' έξω, αποσιωπώντας βέβαια ότι στα τριμελή προεδρεύει σύμβουλός του που δεν διαχωρίζει τη θέση του, καθιστώντας το ΑΣΕΠ συνένοχο και συμμέτοχο στο πλήθος παρανομιών που έχουν διενεργηθεί.

Συνοψίζοντας, έχουμε τις εξής εκδόσεις πινάκων για το Υπουργείο Ανάπτυξης:
  • 29 Οκτωβρίου 2013: Προσωρινοί πίνακες
  • 19 Νοεμβρίου 2013: Πίνακες βαφτισμένοι ως «τελικοί», με βάση τους οποίους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την ίδια ημέρα 100 υπάλληλοι
  • 15 Απριλίου 2014: Τελικοί πίνακες, μετά την εξέταση των ενστάσεων επί των προσωρινών πινάκων
  • 26 Ιουνίου 2014: Οριστικοί πίνακες, μετά την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας επί των προηγούμενων πινάκων.
Το δελτίο τύπου του ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών πινάκων:

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΤΕΥΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, ύστερα από την εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων θεραπείας από το εν λόγω ΤΕΥΣ, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/7.8.2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1914) όπως ισχύει.

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Πηγή: Α.Σ.Ε.Π.

Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας «τα δικά μας παιδιά»


Καταγγελία - καταπέλτης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από εργαζομένους στο Υπ. Ανάπτυξης: «Μαγειρέματα» κατά την μοριοδότηση /αξιολόγηση, «εσπευσμένες» μετατάξεις, πλαστά πιστοποιητικά, και την ίδια στιγμή ...διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ρόλο συνδικαλιστικού εκπροσώπου.


Μιλά στο Κόκκινο, η δικηγόρος των εργαζομένων στο Υπ. Ανάπτυξης, Κωνσταντίνα Φουντέα.



Ρεπορτάζ της Χρύσας Βαϊνανίδη

Την ώρα που οι δανειστές σε ρόλο Κάλχα απαιτούν τη θυσία χιλιάδων υπαλλήλων από το Δημόσιο προκειμένου να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων, ως φαίνεται η επιλογή των εργαζομένων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας επιτυγχάνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κάποιοι υπάλληλοι, εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και οδηγούνται στην απόλυση, άλλοι πάλι βρίσκουν διέξοδο και χρήζουν «προνομιακής» μεταχείρισης: μετατάσσονται ή εξαιρούνται από τη μοριοδότηση κατά την αξιολόγηση με αδιαφανείς διαδικασίες, παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά ή συγκεντρώνουν άνευ αιτίας υψηλή μοριοδότηση.

Η ιστορία ξεκινά από το Σεπτέμβρη, όταν λίγες ημέρες προτού εφαρμοσθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας σε εννέα Υπουργεία, τρεις υπάλληλοι μετατάχθηκαν από το Υπ. Ανάπτυξης σε άλλες «ασφαλείς» θέσεις του Δημοσίου. Και μάλιστα, με ΚΥΑ που δεν έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Έκτοτε, έχουν προκύψει νέα αναπάντητα ερωτήματα για την κρίση των προσώπων που αξιολογήθηκαν, όπως και για την διαδικασία της μοριοδότησης.

Σύμφωνα με καταγγελίες και τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε πριν τρεις ημέρες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών έχουν διαπιστωθεί:
  • Παραλείψεις στην μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής υπαλλήλου στη Δημόσια Διοίκηση
  • Διπλασιασμός των μορίων αποφοίτων Δημοτικού έναντι αποφοίτων Γυμνασίου (η πριμοδότηση των απολυτηρίων του Δημοτικού δεν έγινε με βάση τον αρχικό νόμο άλλα με μεταγενέστερη εγκύκλιο του ΑΣΕΠ)
  • Παράλειψη μοριοδότησης για τους υπαλλήλους που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικών κομμάτων ή βουλευτών
  • Η ύπαρξη πλαστών απολυτηρίων και πιστοποιητικά ξένων γλωσσών
  • Πειθαρχικά αδικήματα που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσιακών φακέλων
  • Η διαδικασία της αξιολόγησης έγινε χωρίς να εξεταστούν τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά και χωρίς να είναι πλήρη
  • Ο τελικός πίνακας εξεδόθη χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις που κατατέθηκαν, αφού η έκδοση του αναρτήθηκε ελάχιστες ώρες αφότου έληξε η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΠ.
‘Ήδη από τις 27/02/2014 έχει κατατεθεί αίτημα στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού του Υπ. Ανάπτυξης για τη δημοσίευση και χορήγηση της λίστας των εξαιρέσεων από τη μοριοδότηση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση μέχρι και σήμερα.

Διοικητικό στέλεχος και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, το ίδιο πρόσωπο

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων είναι ο… αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος ο οποίος θα όφειλε να εκπροσωπεί τους εργαζομένους και να προασπίζεται τα συμφέροντα τους, είναι εκείνος που επιβλέπει τη διαδικασία της αξιολόγησης / μοριοδότησης, όντας και μέλος του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η συνύπαρξη ασυμβίβαστων ιδιοτήτων στο ίδιο πρόσωπο - που στοιχειοθετεί παράβαση του νομοθετικού πλαισίου που θέτει ο ν. 1264/82 - δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά και καχυποψίες για τη διαδικασία της αξιολόγησης / μοριοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου