Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οι εργαζόμενοι απαντούν στο νόμο για την αξιολόγηση: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το ΥΔΜΗΔ - Συμμετοχή στη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των δημοτικών υπαλλήλων ενάντια στην προσχηματική, όπως την χαρακτηρίζουν, «αξιολόγηση», επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα οδηγήσει στη δημιουργία περαιτέρω «δεξαμενών» διαθεσιμοτήτων και υποψήφιων προς απόλυση. Αύριο, Δευτέρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραδοθούν οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 που αναφέρεται στην συγκριτική «αξιολόγηση».

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 13.00. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα κινηθούν προς την οδό Καραγεώργη Σερβίας, όπου στις 15.00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε αναλυτικότερα ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 – 1.00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΜΕΛΩΝ των Δ.Σ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15 – ΑΘΗΝΑ)

Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 για τη δήθεν «αξιολόγηση» κορυφώνεται, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών.

Η προσχηματική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να εφαρμόσει με κάθε τρόπο και μέσο η κυβέρνηση έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μόνιμες «δεξαμενές» διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες και εκχωρώντας βασικές αρμοδιότητες Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

Σε συνδυασμό δε με τις νέες παρεμβάσεις της τόσο στο Μισθολόγιο όσο και στην επιλογή σε θέσεις ευθύνης δείχνει ότι το μόνο που θέλει να επιβάλει στη Δημόσια Διοίκηση είναι η διχόνοια, η «ανθρωποφαγία» και η προώθηση των αρεστών και όχι των αρίστων, ώστε με πειθήνιους και υπάκουους υπαλλήλους να εφαρμόσει την καταστροφική πολιτική της.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014 και μετά την ολοκλήρωση συλλογής χιλιάδων υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 να παραδώσει τις υπογραφές στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να του αποδείξουμε πως με τη «συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…» αλλά το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο.

Η παράδοση θα γίνει από το σύνολο των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη διάρκεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, στη 1.00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Στη συνέχεια θα συμμετέχουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις 3.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10-Αθήνα).

Την ίδια στιγμή, σε όσους Δήμους επιχειρηθεί έστω και την τελευταία στιγμή και παρά την πλειοψηφική αντίδραση των εργαζομένων αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων να εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα μπλοκάρουν τη διαδικασία με καταλήψεις των Γραφείων Προσωπικού, των Γραφείων Διοίκησης  αλλά και Δημαρχείων όπου κριθεί αναγκαίο.

Την 1η Ιουλίου 2014 κανένας Δήμος της χώρας και με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να έχει εκδώσει την απόφαση κατανομής των ποσοστών που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου «συγκριτικής αξιολόγησης».

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος       Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου