Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μπουτάρης: Ζήτημα των τοπικών φορέων η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - Επικριτικός για τη διαθεσιμότητα δημ. αστυνομικών & σχολικών φυλάκων

Μιλώντας σε εκδήλωση ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, θα έπρεπε να αποφασίσουν αν τα καταστήματα θα λειτουργούν και τις Κυριακές (φωτ. αρχείου).
Θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι το ποιος θα αποφασίζει εάν θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα επικριτικός και στο θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.

Μιλώντας σε εκδήλωση ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, θα έπρεπε να αποφασίσουν αν τα καταστήματα θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

«Με ποια λογική θα πρέπει να αποφασίζει η Αθήνα και όχι οι τοπικοί φορείς σε κάθε πόλη. Και πως είναι δυνατόν να ισχύει για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης αυτό που ισχύει για τη Ρόδο;», διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να «αποκλείονται οι τοπικές φωνές σε τόσο σημαντικά ζητήματα».

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση, λέγοντας ότι στη Θεσσαλονίκη 180 δημοτικοί αστυνομικοί συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και υπογράμμισε ότι τελικά το δημόσιο δεν εξοικονόμησε χρήματα από τη διαθεσιμότητα.

«Στην πόλη επικρατεί κυριολεκτικά ένα μπάχαλο από την έλλειψη αστυνόμευσης. Ας υποθέσουμε ότι θα αναλάβουν την αστυνόμευση σεκιουριτάδες. Μα αυτοί δεν θα πληρώνονται;», αναρωτήθηκε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε σε εκδήλωση, με θέμα: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014: Προκλήσεις και προοπτικές για τους νέους της Ευρώπης» Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Βιβλίου –Πολιτισμού, που είναι αφιερωμένο στο έτος εορτασμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής – επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου