Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας & αξιολόγησης σε ΥΔΜΗΔ & ΥΠΟΙΚ - Στην...πυρά ο νόμος για την αξιολόγηση - Ψήφισμα με 35.000 υπογραφές

Ημέρα δράσης κατά της διαθεσιμότητας η σημερινή, με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ  να πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας. Έξω από το ΥΠΟΙΚ κατέληξε ήδη η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά τη συγκέντρωση κατά του νόμου για την αξιολόγηση, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου της αξιολόγησης όπου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών,  όπου παραμένουν οι απολυμένες καθαρίστριες, ζητούν την κατάργηση του, ενώ αντιδρούν και για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επέδωσαν σε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ψήφισμα με 35.000 υπογραφές κατά του νόμου για την αξιολόγηση, τον οποίο ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, χαρακτήρισε αντισυνταγματικό. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, έκαψαν το ΦΕΚ με το σχετικό νόμο.


Νωρίτερα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκαψαν το ΦΕΚ του νόμου 4250/2014 που αφορά στην συγκριτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. 

Στις 9 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει πανελλαδική απεργία ενάντια στη διαθεσιμότητα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλη την Ελλάδα με συμβολικές καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.α. Βασικό αίτημα είναι και η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Για "ανθρωποφαγία" στο Δημόσιο κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι



Οπως καταγγέλουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση "η προσχηματική αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει με κάθε τρόπο και μέσο η κυβέρνηση έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μόνιμες δεξαμενές διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες" ενώ κάνουν λόγο και για "ανθρωποφαγία" στη δημόσια διοίκηση.


Προβληματισμό στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκαλεί το γεγονός οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών της συγκριτικής αξιολόγησης.


Πηγή: http://www.newsit.gr/

Συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ και καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ


Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται συγκεντρωμένοι τόσο οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και οι απολυμένες καθαρίστριες. Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι, το συλλαλητήριο που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στο έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενοι για την συγκριτική αξιολόγηση.

Όπως έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί να παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ψήφισμα στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφών εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο.




Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι «πάνω από 220 δημοτικά συμβούλια αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τον νόμο και συνεχώς εκδίδονται αποφάσεις. Η πλειοψηφία των αιρετών δεν βγάζουν αποφάσεις επιμερισμού. Αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ο υπήρχε ένας πολύ ήμερος αγώνας για την προσχηματική αξιολόγηση, ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά. 



» Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, διότι μέσα από αυτή την διαδικασία το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι νέα δεξαμενή για διαθεσιμότητες, απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. » Αυτή τη στιγμή έχουμε φέρει περίπου 35.000 υπογραφές από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα τις δώσουμε στον υπουργό και αυτή είναι η δική μας απάντηση, καθώς είπε ότι αντιδρά μία μικρή μειοψηφία».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου