Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ντινόπουλος: Σύνδεση ενδοδημοτικής κινητικότητας με την αποτροπή απολύσεων... - "Εξαιρετικά δύσκολο" το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των 226 δημ. αστυνομικών

Παράταση έως τα τέλη του χρόνου δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος για την ολοκλήρωση της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που αφορά 2.000 υπαλλήλους, τονίζοντας ότι η διαδικασία "πρέπει να γίνει πιο ελκυστική" "για να μην γίνουν απολύσεις". Ταυτόχρονα απαντά στην ανησυχία χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων για τις απολύσεις, χαρακτηρίζοντας "εξαιρετικά δύσκολο" το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των 226 δημοτικών αστυνομικών, ενώ έκανε λόγο για 550 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Ενώ, λοιπόν, την 17η Ιουνίου δήλωσε πως "δεν έχουν άδικο οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για τις απολύσεις", την επομένη συνέδεσε τις απολύσεις με τις "διεθνείς δεσμεύσεις" και χθες στον Σκάι, αφού υποστήριξε ότι οι 7.000 απολύσεις που έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης "σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Εσωτερικών", πρόσθεσε ότι "με ανεργία 27% αλίμονο εάν ένας υπουργός δεν κάνει προσπάθεια να μη γίνουν απολύσεις, που δεν προβλέπονται από κάποιο πρόγραμμα". "Δεν είναι ο Μητσοτάκης ο κακός και ο Ντινόπουλος ο καλός", είπε τονίζοντας: "Δεν κάνουμε καμία επίδειξη ευαισθησίας" και για τους 226 απολυμένους της δημοτικής αστυνομίας κυνικά ομολόγησε ότι "πρέπει να τους πούμε την αλήθεια. Λύση είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί".

Για τον δε νόμο της αξιολόγησης με ποσόστωση αναγνώρισε ότι "υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει κάποιος να τα ξαναδεί", αλλά "σε αυτή τη φάση δεν γίνεται".

Πηγή: Αυγή

2 σχόλια:

  1. Και εγώ το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να ξαναβγείτε κυβέρνηση...οπότε τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα απολυσετε τους συναδελφους μας; Με ποιο δικαιωμα κυριε ντινοπουλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή