Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Καταργούνται μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο - Μέσω ΑΣΕΠ οι (όποιες) μετακινήσεις από το φθινόπωρο

Συνάδελφοι, όσοι προλάβατε να μεταταγείτε το κάνατε με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Ευτυχώς βρέθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυτός ο χαρισματικός άνθρωπος που θα δώσει τέλος στα φαινόμενα αυτά. Διαβάστε το ρεπορτάζ:


H θεσμοθέτηση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο, ο οποίος δεν θα συνδέεται με απολύσεις, θα φέρει το τέλος των αδιαφανών μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η καταγραφή των κάθε είδους αλλαγών θέσης στο Δημόσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό και τότε θα υπάρχει η συνολική εικόνα για να γίνει το επόμενο βήμα.

Πρόθεση είναι να δοθεί τέλος τέλος στο αδιαφανές και δημοσιονομικά επιζήμιο καθεστώς των μετακινήσεων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος, κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων.

Η έκδοση εγκυκλίου με την οποία ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΔΜ είναι να γίνονται διαγωνισμοί δυο-τρεις φορές το χρόνο προκειμένου να καλύπτονται τα κενά όπου υπάρχουν με τις κατάλληλες προσλήψεις. 


Σχόλιο: Η δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων καλά κρατεί, ένεκα του «αναμορφωτή» της Δημόσιας Διοίκησης κ. Μητσοτάκη, και τα media πλασάρουν αναλόγως...

2 σχόλια:

  1. kai oi syzygoi poy exoyn 10 xronia makria kai 2 -3 paidia, me moria kai auτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά θα πάρουν πολλά μόρια... βέβαια ισως δεν φτάνουν τα έξτρα μόρια που θα δώσει στη σειρά του 2010 :P

    Φίλε Γιώργο, ήρωας σε καφκικό μυθιστόρημα έχεις καταντήσει, υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή