Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Συναντήσεις Υπ. Εσωτερικών - συνδικάτων για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ - «Δικαιολογημένο το κλίμα ανησυχίας στους δήμους για την αξιολόγηση» δηλώνει ο Ντινόπουλος

Διαδοχικές συναντήσεις έχει ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, με αντιπροσωπείες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Ήδη συνάντησε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ακολούθως συνομίλησε με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων -που διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Εσωτερικών- ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντινόπουλος, οι συναντήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα. Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ (για την οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου), παρατήρησε ότι «υπάρχει κλίμα ανησυχίας στους δήμους, που δεν είναι άδικο». Όσον αφορά την αξιολόγηση με το σύστημα της ποσόστωσης, επιβεβαίωσε πως «είναι αλήθεια ότι σε πολλούς δήμους δεν έχει αρχίσει». Και κατέληξε ότι είναι ένα θέμα που «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με την εθελοντική ενδο-δημοτική κινητικότητα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν «δεν έχουν κανέναν κίνδυνο». Σημείωσε ότι περίπου 1.000 υπάλληλοι έχουν ήδη ενταχθεί, αλλά απομένουν κι άλλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 υπαλλήλων.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, όπου λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι γονείς να κληθούν να πληρώσουν τροφεία, επιβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εξευρεθούν επιπλέον πόροι από ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε κανένας γονέας να μην πληρώσει τροφεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι περισσότερα από 150 Δημοτικά Συμβούλια, μεταξύ των 325 δήμων της χώρας, έχουν ήδη προχωρήσει σε ψηφίσματα με τα οποία αρνούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση με το νέο σύστημα της ποσόστωσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών «θα δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να παρέμβουν τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ΚΕΔΕ με περισσότερο δυναμικό τρόπο. Ο κ. Μπαλασόπουλος διευκρίνισε ότι μόνο 910 υπάλληλοι των ΟΤΑ έχουν ενταχθεί στην ενδο-δημοτική κινητικότητα, κι αυτό διότι το πλαίσιο υπό το οποίο κλήθηκαν να προχωρήσουν στην εθελοντική κινητικότητα ήταν «ανασφαλές». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Με εκθέσεις Ραπακούλια δεν λύνονται προβλήματα».

«Αφού έχει αποδεχθεί ότι η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα δεν υποκρύπτει κίνδυνο απολύσεων, εμείς είμαστε υπέρ της συνέχισής της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόποπουλο.

Όπως σημείωσε ο κ. Δαρδαμάνης, η αντιπροσωπεία έθεσε στο νέο υπουργό Εσωτερικών το θέμα της αξιολόγησης -στην οποία η ΠΟΠ-ΟΤΑ εναντιώνεται για τον τρόπο που γίνεται-, της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, της επανεκκίνησης του Βαθμολογίου, της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και της άρσης της απαγόρευσης προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σχετικά με το θέμα των σχολικών φυλάκων, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθεί λύση για τους 1.500 που τελούν υπό απόλυση, με απορρόφησή τους από τις υπηρεσίες των δήμων που έχουν αναλάβει τις αρμοδιότητες των πρώην Δημοτικών Αστυνομιών, και ειδικά για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη πρόσθεσε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους προστατεύουν ασφαλιστικά.

Σε ό,τι αφορά τους 226 δημοτικούς αστυνομικούς που οδηγούνται σε απόλυση, σημείωσε ότι αίτημα της ΠΟΠ-ΟΤΑ είναι να διαμοιρασθούν στις 188 κενές θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από την κινητικότητα. Συγχρόνως, υπενθύμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει κάνει αίτημα για 250 άτομα που θα εκτελούν αρμοδιότητες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι 59 από αυτούς που οδηγούνται σε απόλυση υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου