Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Θρίλερ με τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου - Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας οι τρίτεκνες οικογένειες - Μήνυμα Μπαλτάκου: Όποιος δεν θέλει δεν ψηφίζει και εκλογές τον Αύγουστο!

- Με αλλαγές την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο προσπαθούν να ηρεμήσουν τους βουλευτές
- Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σηφουνάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο οπότε θα λείπει από την ψηφοφορία
- Απών από τη Βουλή και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριαζίδης λόγω οικογενειακού προβλήματος
- Ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τη διάταξη για τους τρίτεκνους και έτσι ο κ. Κοντογεώργος θα υπερψηφίσει
- Υπόνοιες από τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι δεν θα ψηφίσει άρθρα του υπουργείου Παιδείας

Όσο περνάει η ώρα και πλησιάζει η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση βρίσκεται κυριολεκτικά σε κόκκινο συναγερμό, καθώς φοβούνται τις πιθανές διαρροές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τόσο το πολυνομοσχέδιο όσο και την καταβολή των δόσεων στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος στη Βουλή που ο κ. Μπαλτάκος από το Μαξίμου έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς τους υποψήφιους "αντάρτες" βουλευτές πως όποιος θέλει μπορεί να μην ψηφίσει και οι εκλογές θα έρθουν τον Αύγουστο!

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμούν την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου χωρίς διαρροές μιας και αυτή η ψηφοφορία θα αποτελέσει την πρώτη σοβαρή πολιτική δοκιμασία για την δικομματική πλέον κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις κάνει τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο έστω και την τελευταία στιγμή και αυτό ήταν και το βασικό θέμα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη στο Μαξίμου, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Τα πηγαδάκια λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή δίνουν και παίρνουν
Τα πηγαδάκια λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή δίνουν και παίρνουν



Πέρα από τις σοβαρές αντιρρήσεις υπάρχουν όμως και τα απρόοπτα που προβληματίζουν τα δύο κυβερνώντα κόμματα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριαζίδης λόγω ενός ξαφνικού οικογενειακού προβλήματος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σηφουνάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και δεν θεωρείται πιθανό οι γιατροί να του επιτρέψουν την έξοδο, προκειμένου να ψηφίσει.

Αιχμές για τα άρθρα του υπουργείου Παιδείας άφησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε πως είναι ντροπή που δεν είναι στην αίθουσα ο κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ τόνισε πως "αν νομίζετε ότι θα ψηφίσω τέτοιες διατάξεις αυταπατάστε γιατί δεν θα είμαι συνεπής στην πορεία μου στο υπουργείο Παιδείας".
Την ίδια ώρα, άλλος ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουκοδήμος φέρεται έτοιμος να καταψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογιώργης. Για το λόγο αυτό ήρθε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτή και εν συνεχεία ο βουλευτής δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι, ενώ ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Την ίδια ώρα, πολλοί περιμένου και ανησυχούν στο Μαξίμου για τη στάση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος έχει ήδη ζητήσει βελτιώσεις προκειμένου να μην καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ άγνωστη παραμένει και η στάση του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά νομοσχέδιο κουρελούς.

Πηγή: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου