Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαϊδαρίου συνελήφθη για εκβιασμό ιδιοκτητών καντινών

Κατηγορούμενος για απόπειρα εκβιασμού και δωροδοκίας συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καντίνας επειδή δεν είχε άδεια, προκειμένου να μην ειδοποιηθεί η δημοτική Αστυνομία και του σφραγίσει το κατάστημα.


Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα αντιδήμαρχος του Δήμου Χαϊδαρίου, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς να κατονομάζεται ο αντιδήμαρχος, φέρεται ότι εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας μεγάλα ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί. 

Ο 45χρονος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται. 

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου