Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Καμίνης: Οι δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να παραμείνουν στις επάλξεις - Ζήτησε να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως τη διαθεσιμότητά τους

Την υποχρέωση των δημοτικών αστυνομικών να εκτελούν τα καθήκοντά τους έως ότου ολοκληρωθεί  η διαδικασία της διαθεσιμότητάς τους επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης. Κι αυτό παρά την «βεβιασμένη», όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε την Τετάρτη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και συζήτησε μαζί τους τόσο για το μέτρο της διαθεσιμότητας όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Αθήνας μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης. 

Ήδη από την Τετάρτη γίνεται ενημέρωση στους οδηγούς για προμήθεια καρτών. Επίσης ξεκίνησαν οι έλεγχοι στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και βεβαιώθηκαν παραβάσεις παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι «η βεβιασμένη κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν αναιρεί τη θεμελιώδη υποχρέωση των δημοτικών αστυνομικών προς την πόλη της Αθήνας και τους κατοίκους της, να εκτελούν απαρέγκλιτα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητάς τους».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου