Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πολιτική απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων

Προσθήκη που αποσαφήνισε περαιτέρω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επίκαιρο θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα εντάχθηκε στην Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη γι' αυτήν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από το σώμα του Συνεδρίου. Η προσθήκη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, έχει ως εξής:

"Το τελευταίο διάστημα είχαμε απανωτές παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβέρνησης, που οδήγησαν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων με αιχμή τη δημόσια τηλεόραση, τους εκπαιδευτικούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υγεία. Παράλληλα, καταργήθηκαν σημαντικές υπηρεσίες και τομείς του δημόσιου τομέα με στόχο την εκχώρησή τους στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη. Στον δημόσιο τομέα που εμείς οραματιζόμαστε, ως μοχλό της παραγωγικής, οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας, όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν τη θέση τους και θα επαναπροσληφθούν".

Αναδημοσίευση: ΑΥΓΗ 18/07/2013

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου