Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΕΔ Κρήτης: Εμμένουν στις παραιτήσεις, ζητούν δικαστική προσφυγή για ακύρωση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου

Να επιμείνουν στην απόφαση της της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ της 12ης Ιουλίου 2013 προς το Δ.Σ.της ΚΕΔΕ , για  διάθεση των παραιτήσεών τους προς αυτό, το  προσεχές διάστημα ,εάν εφαρμοστούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που θίγουν την αυτοτέλεια και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α., αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Κρήτης.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της ΠΕΔ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο οι δήμαρχοι αποφάσισαν να προτείνουν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ :
  1. Άμεση δικαστική προσφυγή για ακύρωση των άρθρων του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άσκηση ενδίκων μέσων κατά των εκτελεστών διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν για την εφαρμογή του.
  2. Να μη γίνει απόλυση κανενός εργαζομένου.
  3. Καταγγέλλουν τη συνεχή υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την όποια κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων δομών και υπηρεσιών επιχειρήσει η Κυβέρνηση.
  4. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την Τοπική Αυτονομία βάσει του Ευρωπαϊκού Χάρτη (ΕΧΤΑ)
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Κρήτης και οι Δήμαρχοι του νησιού, εμμένουν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ της 12ης Ιουλίου 2013 προς το Δ.Σ.της ΚΕΔΕ, για  διάθεση των παραιτήσεών τους προς αυτό, το  προσεχές διάστημα ,εάν εφαρμοστούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που θίγουν την αυτοτέλεια και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου