Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημάρχων την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 10.30 το πρωί οι δήμαρχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Έκτακτη Συνέλευση των δημάρχων και των Δ. Σ. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων την προηγούμενη Παρασκευή.

Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση οργανικών μονάδων της Αυτοδιοίκησης, στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους και στην καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ με τις πρόσθετες διατάξεις για το Παρατηρητήριο και τους προϋπολογισμούς των δήμων».

Επισημαίνεται ότι στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στη Βουλή, όπου και θα επιδοθεί το ψήφισμα της Έκτακτης Συνέλευσης των δημάρχων και των Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα επανακαθορίσει τη στάση του, αναλόγως με τι θα περιλαμβάνει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου