Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Καμίνης: «Το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής δείχνει πόσο εσφαλμένη είναι η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας» - Η κρίση να μη γίνει άλλοθι για το ξεχαρβάλωμα της πόλης

«Aκόμα και το σημερινό γεγονός του συσσιτίου δείχνει πόσο εσφαλμένη ήταν αυτή η βεβιασμένη απόφαση να καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία», τονισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. 

Σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος αναρωτήθηκε: «Δεν θα έπρεπε επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας αντί να στερείται τη Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να την έχει και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες; Αυτό δεν μας δείχνει η σημερινή ιστορία πόσο βεβιασμένη ήταν αυτή η απόφαση;».

Ερωτηθείς δε για για τον τρόπο αντίδρασης της ΚΕΔΕ στις αλλαγές που αφορούν αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης επανέλαβε ότι δεν είναι υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να παραιτηθούν οι δήμαρχοι. «Αυτό είναι ένα έσχατο μέσο. Καταλαβαίνω ωστόσο τους συναδέλφους, οι οποίοι λένε ότι εδώ ουσιαστικά επλήγη μια βασική αξία, επλήγησαν οι δήμοι, στον πυρήνα των οποίων δεν υπήρξε μια απλή περικοπή εσόδων, δηλαδή μια πολιτική που μπορεί κάποιος να κάτσει να την συζητήσει», είπε ο δήμαρχος.

Τέλος σχολιάζοντας το κείμενο – παρέμβαση των δημάρχων των 5 πόλεων το οποιο υπογράφει και ο ίδιος ανέφερε ότι δεν προσπεράσαμε κανέναν: «Κάθε Δήμαρχος κρατάει την  αυτοτέλειά του, τη πολιτική του, τη διοικητική του και την αυτονομία του. Η Κεντρική Ένωση είναι το συλλογικό μας Όργανο μέσα από το οποίο εκφραζόμαστε. Αυτό δεν αποκλείει και κατ” ιδίαν εκφράσεις δύο ή περισσοτέρων δημάρχων. Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα ότι δεν υπάρχει καμία κομματική η πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτή την ιστορία. Είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρωτοβουλία. Ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει».

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/


Γ. Καμίνης: Η κρίση να μη γίνει άλλοθι για το ξεχαρβάλωμα της πόλης


«Αυτό που λέω από τη πρώτη στιγμή που έγινα Δήμαρχος, και αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω στη συγκεκριμένη περίπτωση για την Πλατεία Αττικής, είναι ότι για να κάνεις κάτι θα πρέπει να έχεις ζητήσει άδεια από το δήμο. Επιτέλους η κρίση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να ξεχαρβαλώσουμε τη πόλη».

Aυτό τόνισε σε συνέντευξη του στον «Αθήνα 984″ για το συσσίτιο της «Χρυσής Αυγής» ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, ο οποίος σχολιάζοντας και την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για την εκδήλωση τόνισε  η επιλογή της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν είναι τυχαία: «Γι” αυτό, δεν υπάρχει μόνο το σκέλος της νομιμότητας. Κατά δεύτερο λόγο υπάρχει και το πολιτικό σκέλος…Την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι απράδεκτο να έρχονται κάποιοι και ουσιαστικά να ενισχύουν το μίσος μεταξύ των κατοίκων αυτής της χώρας. Αυτό είναι μια σημαία που οι δημοκρατικοί πολίτες όλου του φάσματος, πρέπει να την κρατήσουμε ψηλά. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι μπορεί είμαστε μια κοινωνία με πολλά προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, αλλά δε θα ξεχάσουμε τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος«.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ερωτηθείς για το φόβο των επεισοδίων αναφερε ότι αυτό είναι είναι υπόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ και στη πολιτική της ηγεσία ότι θα δράσουν με μέτρο και αίσθημα ευθύνης όπως πρέπει. Αυτό που προέχει είναι να προασπιστούμε τη νομιμότητα και την αξία μιας πόλης που λειτουργεί με κανόνες τους οποίους σεβόμαστε όλοι. Από τον Δήμαρχο μέχρι τον κάθε πολίτη, κάτοικο και επισκέπτη«, πρόσθεσε.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου