Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Νέα διοίκηση στο Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών - Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον κλάδο

Μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 18/07/2013, προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. συνεδρίασαν στις 19/07/2013 και η σύνθεση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να είναι η εξής:


  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βαβουράκης Νικόλαος
  • ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γαϊτανάκης Γιάννης
  • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαρινάκης Γιώργος
  • ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουρουθιανάκη Χρύσα
  • ΤΑΜΙΑΣ: Αεράκης Χαράλαμπος
  • ΜΕΛΗ: Μαρινάκης Ιάκωβος, Παναούσης Κώστας
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να διεκπεραιώσει τα παρακάτω ζητήματα:

1) Αναζήτηση τρόπων άμεσης προσφυγής στη δικαιοσύνη για αναστολή εφαρμογής και ακύρωση του αντισυνταγματικού νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία, παρακάμπτοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2) Επαφή με Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κρήτης για το εργασιακό καθεστώς των Δημοτικών Αστυνομικών έως την 23η Σεπτεμβρίου που καταργούνται και τυπικά οι υπηρεσίες μας.
3) Διαβούλευση με Βουλευτές, Υπουργεία, πολιτικές παρατάξεις, σωματεία αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη διαμόρφωση των ομάδων εργασίας που θα συντάξουν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα περιγράφουν τον τρόπο μετακίνησης Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Το Σωματείο μας επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτές τις διεργασίες ώστε στην απευκταία περίπτωση που δεν ακυρωθεί ο νόμος και δεν παραμείνουμε στους Δήμους, να έχουμε τη δυνατότητα να ακουστούν οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα και να μην παρθούν για ακόμη μία φορά αποφάσεις παράλογες και ανεφάρμοστες.

Το Σωματείο μας θα παραμείνει σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και θα ενημερώνουμε άμεσα για κάθε ενέργεια και προτάσεις που θα καταθέτουμε, αναφέρει χαρακτηριστικά το νέο ΔΣ.

Πηγή:  http://www.prismanews.gr/

Σε σχετική ανακοίνωση το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών αναφέρει:


Οι ώρες που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμες για εμάς και τις οικογένειές μας. Οποιαδήποτε δράση, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να αλλάξει σημαντικά τις ζωές μας. Τώρα είναι η ώρα, ξεχνώντας λάθη, παρεξηγήσεις και παραλείψεις του παρελθόντος, να συστρατευτούμε στον κοινό μας αγώνα για διατήρηση των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειάς μας.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει κατατεθεί πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει ένα άρθρο (το άρθρο 81) με το οποίο προτείνεται η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η διαθεσιμότητα όλων των Δημοτικών Αστυνομικών από 23/09/2013, μέχρις ότου η κυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα καθορίσει τον τρόπο μετακίνησης κάποιων ή όλων μας στην ΕΛ.ΑΣ. ή άλλες υπηρεσίες. Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αυτό πραγματοποιείται την Τετάρτη 17/07/2013.

Μέχρι και την ημέρα αυτή, το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών έχει ζητήσει από τα μέλη του να συμπορευτούν με τα κατά τόπους σωματεία δημοτικών υπαλλήλων σε κοινές δράσεις και αγώνες, ώστε να μην υπερψηφιστεί τελικά το άρθρο 81 και να μην αποτελέσει νόμο του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είτε σε θετική κατάληξη του αγώνα είτε σε αρνητική, το Σωματείο μας οφείλει να είναι παρών στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Είτε αυτή μας βρει στις θέσεις μας ως δημοτικούς υπαλλήλους είτε μας βρει στο καθεστώς διαθεσιμότητας και αναμονής πιθανής μετακίνησής μας, όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Κρήτης έχουμε καθήκον να ορίσουμε τη στάση που θα κρατήσει το Σωματείο μας απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν.

Πηγή:  http://www.flashnews.gr/


Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στο νέο Δ.Σ. του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών και εύχεται καλή δύναμη καθώς αναλαμβάνει στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο. Παραμένουμε πάντα διαθέσιμοι για συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου