Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κοινή επιστολή Κ. Μητσοτάκη και Γ. Μιχελάκη για την εγκυρότητα των διαγωνισμών της Δημοτικής Αστυνομίας - Νεώτερο ρεπορτάζ από τον Real

Τη διενέργεια ελέγχου στα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν σε διαγωνισμούς της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων της Επικράτειας ζητούν από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μιχελάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τη διενέργεια επιθεώρησης - ελέγχου, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων της Επικράτειας, ζήτησαν σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Παρασκευά  Νομικό, με κοινή επιστολή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Πηγή: www.capital.gr


 Αρχίζει ο έλεγχος για την πρόσληψη των δημοτικών αστυνομικών


Τη διενέργεια επιθεώρησης - ελέγχου, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των δήμων της Επικράτειας, ζήτησαν σήμερα, Τετάρτη, από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό, με κοινή επιστολή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Εντωμεταξύ ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκη συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γιώργο Βέη

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, τα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Βέη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν. Όπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου