Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Υπουργεία ως ο θεσμικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, κατά αυτόκλητων «ομάδων» που δήθεν εκπροσωπούν δημ. αστυνομικούς & σχολικούς φύλακες

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 768


Προς: 
1. Υπουργό Εσωτερικών 
 κ. Γιάννη Μιχελάκη 
Σταδίου 27
10183 – Αθήνα

2. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασ. Σοφίας 15
10674 – Αθήνα

3. Υπουργό Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο Δένδια
Π. Κανελλοπούλου 4 
101 77 - Αθήνα

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.
Γ. Γενναδίου 8
106 78 - Αθήνα

Κύριοι Υπουργοί,

Μετά την ψήφιση του Ν.4172/2013 «Φορολογία Εισοδήματος επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», όπου τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας τόσο οι Σχολικοί Φύλακες όσο και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, προβλέπεται για την εφαρμογή των διατάξεων η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων.


Επειδή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατά τη διαδικασία της ψήφισης αλλά και μετά εμφανίζονται διάφορες ομάδες ή πρόσωπα που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς ή τους Σχολικούς Φύλακες σας γνωρίζουμε ότι τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμικά και Νομικά εκπροσωπεί η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καθώς η πιο πάνω κατηγορίες εργαζομένων είναι Μέλη των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων που ανήκουν στην δύναμή της.

Για αυτό σας καλούμε τουλάχιστον να σεβαστείτε τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων και να αποφεύγετε τις συζητήσεις με πρόσωπα ή φορείς που εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και τίποτα άλλο, καθώς δεν δεσμεύουν με τις απόψεις τους κανέναν.

Διαφορετική στάση θα την ερμηνεύσουμε σαν παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της Ομοσπονδίας μας σε μια περίοδο που κρίνεται το εργασιακό μέλλον χιλιάδων μελών-εργαζομένων.

Αναμένουμε άμεσα τις πρωτοβουλίες σας για την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση της δέσμευσής σας ότι κανένας Δημοτικός Αστυνομικός δεν θα απολυθεί.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

   Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος    Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου