Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο: Εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα δημ. αστυνομικών σε Δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων - Ασαφής ρύθμιση περί κινητικότητας & ΑΣΕΠ

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:
1. Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.
2. Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.
3. Προστέθηκε στις εξαιρέσεις από τη κινητικότητα και ο δικαστικός συμπαραστάτης, δυνάμει δικαστικής απόφασης.
4. Εξαιρούνται από τη κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Οι δήμοι αυτοί είναι κατά βάση μικρά νησιά.
5. Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα.
6. Ορίζεται ρητώς ότι κατά τη διάρκεια της κινητικότητας ο δημόσιος υπάλληλος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλισμένος.

Τις αλλαγές είχε προαναγείλει ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ανταποκρίνονται σε παρατηρήσεις βουλευτών που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και την Ολομέλεια.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην βουλή, τόνισε ότι οι πρώτοι που θα «δουν την έξοδο» είναι οι επίορκοι υπάλληλοι και όσοι κατέθεσαν πλαστά πιστοποιητικά για να προσληφθούν, ειδικά όσον αφορά τη γλωσσομάθεια.

Το πρωί, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κατά την χθεσινή ημέρα επικράτησαν υψηλοί τόνοι στην συζήτηση με φωνές, απειλές και ακραίες εκφράσεις.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «συνθήματα εμφυλίου πολέμου».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου