Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ: Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ... σφυρίζει υποχώρηση

Σκληρή κριτική ασκούν οι «Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διά στόματος του επικεφαλής τους Νίκου Αδαμόπουλου για τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ) τόσο στις κινητοποιήσεις όσο και στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ.

Όπως λέει ο Ν. Αδαμόπουλος, «στην πιο κρίσιμη καμπή που η καθολική και γενικευμένη κλιμάκωση του αγώνα μας ήταν μονόδρομος και αυτή ακριβώς την στιγμή η Ε.Ε. ΠΟΕ- ΟΤΑ σφυρίζει υποχώρηση. Θα έπρεπε να έχουμε ήδη κλείσει τα πάντα με γενική απεργία - καταλήψεις και απόφαση δυναμικής συνεχείας και διάρκειας, απευθυνόμενοι ταυτόχρονα σε όλο το δημόσιο, σε όλη την κοινωνία. Το συνεχίζουμε στα λόγια και καλούμε τα σωματεία να μας πουν τι θα κάνουμε την Δευτέρα 10 -12 αποτελεί το άλλοθι και το πρόσχημα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προετοιμαστούμε για δικαστικές προσφυγές».

Μύδροι κατά των επικεφαλής των παρατάξεων

Κατηγορεί, δε, τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο ως μικρό για το βάρος και την τόλμη ενός τέτοιου αγώνα, τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του ΣΕΔΑ Βασίλη Πολυμερόπουλο για απουσία και εχθρική στάση στον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων και τέλος τον επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Θωμά Μπιζά για σύμπλευση με τις άλλες δύο παρατάξεις, με μικρές διαφοροποιήσεις.

«Δυστυχώς τα όρια και τα κουράγια της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ) αποδείχτηκαν μικρά για το βάρος την αναγκαία αποφασιστικότητα και τόλμη ενός τέτοιου κρίσιμου αγώνα. Επιπλέον ο ιδιότυπος πολιτικός της αρραβώνας με τη ΔΑΚΕ, που λειτουργεί ως "δούρειος ίππος" στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ πάντα τις κρίσιμες στιγμές την εγκλωβίζει στο παρελθόν.

Εντύπωση όμως μας προκάλεσε ακόμη και σήμερα η στάση της ΑΣΚ-ΟΤΑ που συναινούσε και συναινεί, με μικρές διαφοροποιήσεις σε αυτή την τακτική. Φαίνεται πως επηρεάζεται πλέον από της γενικότερες πολιτικές διεργασίες της "υπεύθυνης διαχείρισης και ελεγχομένης διαμαρτυρίας μέσα στα πλαίσια"», συμπληρώνει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΣ


Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ την πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με μια απόφαση που φαίνεται στα λόγια, πως οι κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στις διαθεσιμότητες - απολύσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται, στη πράξη το ακριβώς αντίθετο εντέχνως μεθοδεύεται.

Εδώ και πολλές μέρες έχουμε διατυπώσει πως η τακτική που επιλέγεται από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ, μόνο στη αποκλιμάκωση οδηγεί και πως θα κλείσουν έτσι και οι λίγες εστίες αντίστασης που έχουν απομείνει, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους και θα αδυνατήσουν τον αγώνα μας.

Αυτή ακριβώς η τακτική ενίσχυσε εκτός των άλλων και την επιθετικότητα και αδιαλλαξία της κυβέρνησης που έφτασε μέχρι τη φασιστικής έμπνευσης πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Στην πιο κρίσιμη καμπή που η καθολική και γενικευμένη κλιμάκωση του αγώνα μας ήταν μονόδρομος και αυτή ακριβώς την στιγμή η Ε.Ε. ΠΟΕ- ΟΤΑ σφυρίζει υποχώρηση. Θα έπρεπε να έχουμε ηδη κλείσει τα πάντα με γενική απεργία - καταλήψεις και απόφαση δυναμικής συνεχείας και διάρκειας, απευθυνόμενοι ταυτόχρονα σε όλο το δημόσιο, σε όλη την κοινωνία.

Το συνεχίζουμε στα λόγια και καλούμε τα σωματεία να μας πουν τι θα κάνουμε την Δευτέρα 10 -12 αποτελεί το άλλοθι και το πρόσχημα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προετοιμαστούμε για δικαστικές προσφυγές.

Είναι αστείο πως μετά από τόσες μέρες κινητοποιήσεων, να μην έχουν καλεστεί τα Δ.Σ. των σωματείων όπως πριν πολλές μέρες είχαμε προτείνει. Τα καλούμε όμως τώρα την τελευταία στιγμή, όταν ουσιαστικά οι καταλήψεις έχουν περιοριστεί σε κάποια γραφεία, ουσιαστικά τελειώσει, χωρίς η ηγεσία της ΠΟΕ- ΟΤΑ να πιστεύει και να προτείνει στα σοβαρά κάτι που να ξαναβγάζει τον κλάδο δυναμικά μπροστά.

Οι μεσημεριανές συναντήσεις που έγιναν με τον υπουργό εσωτερικών και την ΚΕΔΑ αποδείχτηκαν μανούβρα της τελευταίας στιγμής, που κανέναν δεν έπεισαν πως έγινε για να εξευρεθούν κάποιες λύσεις.

Δυστυχώς τα όρια και τα κουράγια της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ) αποδείχτηκαν μικρά για το βάρος την αναγκαία αποφασιστικότητα και τόλμη ενός τέτοιου κρίσιμου αγώνα. Επιπλέον ο ιδιότυπος πολιτικός της αρραβώνας με τη ΔΑΚΕ, που λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ πάντα τις κρίσιμες στιγμές την εγκλωβίζει στο παρελθόν.

Εντύπωση όμως μας προκάλεσε ακόμη και σήμερα η στάση της ΑΣΚ-ΟΤΑ που συναινούσε και συναινεί, με μικρές διαφοροποιήσεις σε αυτή την τακτική. Φαίνετε πως επηρεάζεται πλέον από της γενικότερες πολιτικές διεργασίες της «υπεύθυνης διαχείρισης και ελεγχομένης διαμαρτυρίας μέσα στα πλαίσια ».

Όσο για την ΔΑΣ ΟΤΑ (η ηγεσία τους) ήταν ουσιαστικά απόντες έως και εχθρικοί, απέναντι στο πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα του κλάδου, ας αναλογιστούν έστω και τώρα που οδηγεί η τακτική τους. Ας σταματήσουν πλέον να περιμένουν στην γωνία και να συστρατευτούν στον κοινό ταξικό ενωτικό αγώνα.

Εμείς θα επιμείνουμε με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους στην ουσιαστική συνέχιση και κλιμακώσει του αγώνα μέχρι τέλους. Στον πόλεμο που κήρυξαν απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά, στο κουβάρι και των απολύσεων που πάνε να ξετυλίξουν θα μας βρουν ακόμη πιο δυναμικά απέναντι τους έστω κι αν κάποιοι κάνουν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου