Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Καμίνης κατά «αγωνιστικών λεονταρισμών» Πολυμερόπουλου - Αιχμές για τις εκ του ασφαλούς "κινητοποιήσεις"

Για «συνήθεις "αγωνιστικούς" λεονταρισμούς, για τις γνωστές, παλαιάς κοπής, τακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση», κατηγορεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τον πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων (ΣΕΔΑ) Βασίλη Πολυμερόπουλου, με αφορμή τόσο τις καταλήψεις στο δήμο όσο και τη σημερινή ανακοίνωση-δριμύ κατηγορώ του ΣΕΔΑ εναντίον του δημάρχου.

«Δυστυχώς, η διοίκηση του σωματείου έπραξε τα αναμενόμενα: υποχώρησε, αίροντας επιλεκτικά την κατάληψη, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, επιδιδόμενη συγχρόνως στους συνήθεις "αγωνιστικούς" λεονταρισμούς. Πρόκειται για τις γνωστές, παλαιάς κοπής, τακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση», λέει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «η μισθοδοσία των αορίστου χρόνου εργαζόμενων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρις αύριο».

Μάλιστα κάνει λόγο για νοσηρό φαινόμενο από τους εργαζομένους, που ενώ κάθονται θέλουν να πληρωθούν: «Η κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών, που έχει ως συνέπεια οι μεν δημότες να ταλαιπωρούνται, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι κάθονται, διεκδικώντας μάλιστα την πλήρη καταβολή των αποδοχών τους, είναι φαινόμενο νοσηρό. Στη δημοκρατία, τα δικαιώματα είναι συνυφασμένα με υποχρεώσεις και κοινωνικοί αγώνες χωρίς θυσίες δεν νοούνται».

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, η δημοτική Αρχή «δε ζήτησε τίποτα περισσότερο από τον τερματισμό των "καταλήψεων", προκειμένου αφενός να ξαναρχίσει η εξυπηρέτηση χιλιάδων δημοτών που αναίτια ταλαιπωρούνται, αφετέρου να εκδοθούν τα προβλεπόμενα εντάλματα μισθοδοσίας των αορίστου χρόνου υπαλλήλων», συμπληρώνει και απευθύνει προειδοποίηση προς όλους τους εργαζομένους του δήμου:

«Τα περιθώρια ανοχής της δημοτικής Αρχής και, προπάντων, της κοινής γνώμης απέναντι στις γνωστές εκ του ασφαλούς "κινητοποιήσεις" που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο, έχουν εξαντληθεί. Οι δημότες δεν πρόκειται να ανεχτούν περαιτέρω τη δράση συνδικαλιστικών ηγεσιών που αποσκοπούν στη διατήρηση κεκτημένων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».


Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το ΣΕΔΑ:

Εργαζόμενοι Αθήνας: Καμίνη, «εντέλλεσθε» και για εμάς, αλλιώς οι ευθύνες δικές σου


Να καταβάλει άμεσα τη μισθοδοσία «την οποία κατέβαλε στους αιρετούς και μάλιστα με "εντέλλεσθε" τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 & 4 /12» καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ζητώντας του παράλληλα να «να αφήσει τα τερτίπια και τα ανόητα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ο ΣΕΔA, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί το δήμαρχο για κακή διαχείριση της όλης κατάστασης και του επιρρίπτει ευθύνες στην περίπτωση που κλείσει ο δήμος -και μάλιστα εν μέσω εορτών: «Εάν δεν καταβάλλει τις αποδοχές άμεσα ο δήμαρχος, αναλαμβάνει πλήρως όλες τις ευθύνες για οτιδήποτε γίνει από τούδε και στο εξής. O δήμος συνολικά θα σταματήσει να λειτουργεί και μάλιστα εν μέσω εορτών Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, και θα πρέπει να καταβάλλει ό,τι οφείλει. Εάν θέλει να κλείσει το δήμο ο Δήμαρχος, έχει επιλέξει την καλύτερη τακτική. Εάν επιθυμεί, να είναι δήμαρχος Αθηναίων έχει επιλέξει τη χειρότερη», σημειώνει.

«Ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι κ.λπ. δεν μπορούσαν να αντέξουν δύο (2) μέρες καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους, κάτι που θα έδινε και μία επίφαση νομιμότητας στην ενέργεια του δημάρχου να μην πληρώσει τους εργαζόμενους, αλλά η αξιοπρέπεια χρειάζεται και δύναμη και ήθος και συνέπεια», καταλήγει ο ΣΕΔΑ.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/26197

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου