Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τοπικές Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ 7ου Διαμερίσματος: Τα μαγαζιά τα κλείνουν τα μνημόνια, όχι οι μικροπωλητές!

Προκήρυξη των Τοπικών Οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ 7ου Διαμερίσματος, που έχει διακινηθεί σε παρεμβάσεις των Τ.Ο. στη λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων, για την υπεράσπιση των μικροπωλητών από τα κυνηγητά της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ.


Το περασμένο Σάββατο όσοι πέρασαν από την λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στην Πανόρμου πιθανώς να έγιναν μάρτυρες σε ένα περιστατικό που αποκτά όλο και μεγαλύτερη συχνότητα στις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο: περίπου δέκα υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας μαζί με δύο αστυνομικούς εκδίωξαν τσιγγάνους μικροπωλητές που πουλούσαν χαλιά στο πλάι της λαϊκής. Τα επιχειρήματα που απεύθυναν σε εμάς και όσους άλλους ήμασταν εκεί και διαμαρτυρηθήκαμε για την κινητοποίηση μιας τόσο ισχυρής δύναμης ήταν τα ακόλουθα: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν πληρώνουν φόρο, άρα κλεβουν το κράτος, άρα κλέβουν εσένα», «Αυτοί οι άνθρωποι κλείνουν τα μαγαζιά» , «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Σαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και σαν πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουμε τους μισθούς μας να εξαφανίζονται, τα μαγαζιά μας να κλείνουν, την ανεργία να μας γονατίζει και όλα αυτά να γίνονται σύμφωνα με το νόμο και για το καλό μας ή πιο σωστά «για να σωθεί η χώρα» θεωρήσαμε ότι οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις:

Α)Τα μαγαζιά τα κλείνουν οι ατέλειωτοι φόροι και τα τέλη επιτηδεύματος που αυξάνουν, οι τιμές-φωτιά και τα χαράτσια της ΔΕΗ, τα κλείνουν τα πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων που αγοράζουν πλέον τα απολύτως αναγκαία, τα κλείνουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ-μάρκετ, τα μαγαζιά τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια γιατί αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τους, να μοιράσουν την πίτα μεταξύ τους και οι υπόλοιποι να δουλεύουμε για αυτούς για ένα κομμάτι ψωμί!

Β) Ακόμα και αν οι μικροπωλητές πλήρωναν φόρο – και πληρώνουν πολλούς όπως όλοι μας κάθε μέρα – τα χρήματα δε θα πήγαιναν για τις ανάγκες μας αλλά για να πληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι. Όταν τα σχολεία και τα νοσοκομεία κλείνουν για να πληρώνουμε 11 δισεκατομμυρια το χρόνο στους «δανειστές», είναι ανέκδοτο να κυνηγάς το μικροπωλητή. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιβάλλει νέες μειώσεις στο αφορολόγητο εισόδημα και θα γονατίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες την ώρα που οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη φορολογική ασυλία τους. Στα χρόνια του μνημονίου είναι πλέον σαφές ότι το κράτος κλέβει τους πολίτες και όχι το ανάποδο!

Γ) Αναρωτιόμαστε ποιανού δουλειά είναι να κυνηγήσει όλους τους παραπάνω, που είναι και οι πραγματικοί κλέφτες. Η απάντηση είναι προφανής. Προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα κλίμα νόμου και τάξης στην κοινωνία την ώρα που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Τα πογκρόμ ενάντια στους μικροπωλητές είτε τα κάνει η δημοτική αστυνομία, είτε η ΕΛ.ΑΣ, είτε οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής έχουν ως στόχο να συσκοτίσουν τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως να νομιμοποιήσουν την καταστολή απέναντι στους φτωχούς. Σήμερα είναι οι μικροπωλητές, όμως οι υποψήφιοι για αύριο είναι πολλοί: απεργοί, άνεργοι, άνθρωποι που τους κατάσχουν τα σπίτια οι τράπεζες κλπ. Και τέλος αυτοί που εκτός από το να κατάσχουν τσάντες και χαλιά από φτωχοδιαβόλους κυνηγάνε και αστέγους και ξηλώνουν τα παγκάκια που κοιμούνται δε θα έπρεπε να είναι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουν.

Ξέρουμε καλά ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυριαρχούν η συγκυβέρνηση, η τρόικα και τα αφεντικά είναι να μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Μαγαζάτορες με μικροπωλητές, δημόσιοι με ιδιωτικούς υπαλλήλους, μόνιμοι με συμβασιούχους, έλληνες με μετανάστες. Σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν κανίβαλους απαντάμε με αλληλεγγύη και συλλογική αντίσταση. Στα πρόσωπα των ανθρώπων που παλεύουν για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί βλέπουμε τον εαυτό μας και όχι εχθρούς. Όλοι είμαστε θύματα της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τρόπους ώστε να οργανωθούμε και να λύσουμε μαζί τα προβλήματα μας. Είμαστε πολλοί, έχουμε δίκιο, συνεχίζουμε τον αγώνα, θα τους ανατρέψουμε!

Αναδημοσίευση από:  http://dimastin.blogspot.gr/