Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ - Αντίδραση «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» με αιχμές για την εμπλοκή της Δημοτικής Αστυνομίας

Δεκαέξι αλλοδαποί συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ για την πάταξη του παρεμπορίου. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο πανεπιστήμιο, στους χώρους του οποίου ανακάλυψαν σάκους με προϊόντα-μαϊμού καθώς και άλλα ευρήματα.

Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Μερικοί από τους μικροπωλητές, μόλις αντιλήφθηκαν τον επερχόμενο έλεγχο, μπήκαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου, όπου αναζητήθηκαν από τους αστυνομικούς, μετά από εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας.

Κατά την έρευνα που έγινε, στη συνέχεια, στους χώρους του πανεπιστημίου, βρέθηκαν 17 σάκοι με προϊόντα-απομιμήσεις, καθώς επίσης έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη και 40 κοντάρια-βέργες, 151 άδεια μπουκάλια, πέτρες, ένας ηλεκτρικός τροχός, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός μαζί με κεραία και πομπό εκπομπής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αστυνομικοί έχουν δεχτεί στο παρελθόν επιθέσεις από παράνομους μικροπωλητές, οι οποίοι κατά την διάρκεια των ελέγχων κατέφευγαν στο εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου, απ ' όπου έριχναν κατά των αστυνομικών δυνάμεων βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.
Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οπως έγινε γνωστό, λόγω της αστυνομικής επιχείρησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας διέκοψε ταξίδι του στην Κέρκυρα και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ
Πάντως, δριμεία κριτική για την αστυνομική επιχείρηση στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και την παραβίαση του ασύλου άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσχηματική επίκληση της πάταξης του παρεμπορίου.
Αποθήκη προϊόντων-μαϊμού μέσα στην ΑΣΟΕΕ
«Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές. Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας (Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας)


«Ρατσιστικά τρομολαγνικά παιχνίδια Δένδια στην ΑΣΟΕΕ σε βάρος των ελευθεριών όλων μας!

Η επιδρομή της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ  με την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι μια ενέργεια πανικού της κυβέρνησης  Σαμαρά μπροστά στην χρεοκοπία των πολιτικών λιτότητας και ανεργίας που σπέρνουν τη φτώχεια την απόγνωση αλλά και ξεσηκώνουν την οργή.

Είναι απαράδεκτο οι δημοτικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικός κλοιός για τις ελευθερίες  και τα δικαιώματα και  για την επιβολή της ρατσιστικής ατζέντας του Σαμαρά. Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας δεν μπορεί να λειτουργεί σαν αιχμηρό δόρυ της καταστολής του Δένδια. Αυτό μπορεί να ταιριάζει σε όσους τη θέλουν αστυνομικό κατασταλτικό σώμα με όπλα και γκλόμπ. Όσον αφορά δε το «παραεμπόριο» ας ανακοινώσει κάποτε ο Δήμος της Αθήνας που θα λειτουργήσουν οι περίφημες αγορές που είχε εξαγγείλει προεκλογικά.

Η στοχοποίηση των μεταναστών είναι δώρο στους  νεοναζί που δεν μπορούν πλέον χωρίς την κάλυψη της ΕΛΑΣ να περιδιαβαίνουν σ τις γειτονιές και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Ο Δένδιας υλοποιεί την ρατσιστική ατζέντα με συνέπεια από τις 4 Αυγούστου μέχρι τώρα.  Τα περί « πάταξης του παραεμπορίου» είναι για σκέτη υποκρισία  όταν τα ακούμε από μια κυβέρνηση ντήλερ των πιο μαύρων συμφερόντων των Τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εμπόρων όπλων.

Είναι τόσο ξεδιάντροπη η προσπάθεια ανασυγκόλησης της δεξιάς πολυκατοικίας από το Σαμαρά και τον Δένδια με ρατσιστικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ και  με ανοιχτή συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής όπως έγινε στο Βόλο που χρειάζεται να τοςυ κλείσουμε άμεσα το δρόμο.

Χέρι-χέρι με αυτή τη ρατσιστική φιλοφασιστική ατζέντα πάει και η επίθεση στους αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους  χώρους όπως η Βίλλα Αμαλίας.

Η επίθεση κατά των μαχητικών κομματιών του κινήματος στα πανεπιστήμια αλλά και στις γειτονιές που δεν υποτάσσονται  στην κτηνωδία ενός συστήματος που σαπίζει ενώ χαρίζει δισεκατομμύρια στους Τραπεζίτες είναι μια κίνηση που πρέπει να την τσακίσει το εργατικό, το φοιτητικό, το κίνημα της νεολαίας στις γειτονιές.  

Για πόσο ακόμη,  η ΔΗΜΑΡ θα σφυρίζει αδιάφορα κρατώντας τις υπουργικές καρέκλες σε μια κυβέρνησης ανοιχτής επίθεσης κατά της αριστεράς, των κινημάτων και των μεταναστών;

Ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 19 Γενάρη. Με το άνοιγμα των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και των σχολείων πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγώνων, με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να διώξουμε την κυβέρνηση των Τροικανών, των Τραπεζιτών και των ρατσιστ. Σταθμός να γίνει  η επέτειος  της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα στις 9 Γενάρη από το ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα, όταν η Δεξιά του Μητσοτάκη έκανε ανακατάληψη σχολείων στη Πάτρα.

Η «ανακατάληψη της Αθήνας» από το Δένδια με την επίθεση κατά της αριστεράς και των κινημάτων και των μεταναστών δεν θα περάσει!

Απαιτούμε να  αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι μετανάστες, να φύγει η ΕΛΑΣ από την ΑΣΟΕΕ και την Βίλλα Αμαλίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου