Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αθώωση των 3 συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη - Έφεση άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1511

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σκευωρία και η αντεργατική προπαγάνδα που επιχείρησε να στήσει η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση με τη σύλληψη και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των τριών συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατά την ημέρα διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων στη Θεσσαλονίκη, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφασή του χθες, έκρινε αθώους τους τρείς συναδέλφους. Οι διώξεις που τους είχαν ασκηθεί για παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αποδείχθηκε πώς ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολικές και φυσικά ανυπόστατες. Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο να υπερασπιστεί το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Φούχτελ, ο οποίος λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση στο κτίριο της Δ.Ε.Θ. είχε μιλήσει ως σύγχρονος Γερμανός κατακτητής, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας κατάφορα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον Γερμανό Πρόξενο ο οποίος από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε πως ουδέποτε του ασκήθηκε σωματική βία. Θεώρησε την «επίθεση με… καφέ», ως απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δυστυχώς για την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση άλλη μία επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και στην ίδια τη ζωή, τη βιωσιμότητα των οικογενειών τους και τη μη επιβάρυνση των πολιτών (γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει η κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συγκεντρώσεις συμπαράστασης και άλλες πρωτοβουλίες, στάθηκαν στο πλευρό των τριών συναδέλφων τους και όλοι μαζί δικαιώθηκαν.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα τους, με στόχο να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στους Ο.Τ.Α. Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων αυτών, θα πέφτει στο κενό. Το ποτάμι… δεν γυρίζει πλέον πίσω.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Έφεση και ξανά στο εδώλιο οι «3» για τον προπηλακισμό του γερμανού πρόξενου


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου οι τρεις εργαζόμενοι για το επεισόδιο εναντίον του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την έφεση  που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή.

Η εισαγγελέας θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε προ ημερών ο πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό. Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκαν ορθά τα πραγματικά παραστατικά και ως εκ τούτου άσκησε έφεση υπέρ του νόμου.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, οι τρεις εργαζόμενοι, που είχαν συλληφθεί με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια και ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα δικαστούν εκ νέου για την υπόθεση, αυτήν την φορά ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου).

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν αυτή τη φορά είναι αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας, ενώ ο συνδικαλιστής δάσκαλος κατηγορείται επιπλέον για απείθεια διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση. Η έφεση δεν αφορά την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία είχαν απαλλαγεί.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, Ευ. Πούλιου, είχε αναφερθεί κατά την αγόρευσή της «στην αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», τονίζοντας, όμως, ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις». Πρότεινε δε την ενοχή των κατηγορουμένων μόνο για τις πράξεις της παράνομης βίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/26047