Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου «Ανοιχτής Πόλης»: Εκτός από μνημονιακός, τώρα και εκβιαστής ο κ. Καμίνης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-12-2012

Εκτός από μνημονιακός, τώρα και εκβιαστής ο κ. Καμίνης!

O δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, με κάθε νέα του δήλωση, ξεπερνά κάθε φορά και τα όριά του, εκβιάζοντας αυτή τη φορά τους εργαζόμενους του δήμου, ότι δε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αν δε σταματήσουν τις κινητοποιήσεις!

Ο κ. Καμίνης είναι μονίμως ανακόλουθος με τα καθήκοντα ενός δημάρχου, αλλά και με τις ίδιες του τις δηλώσεις. Στην αρχή είχε δηλώσει ότι θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης γιατί δεν μπορεί να μην εφαρμόσει τους νόμους. Μετά συμβούλεψε τους εργαζόμενους που απολύονται, ότι όσο πιο γρήγορα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουν για να επαναπροσληφθούν. Στη συνέχεια είπε ότι θα στηρίξει νομικά τους εργαζόμενους στο δικαστικό τους αγώνα, αναφέροντας όμως ότι οι κινητοποιήσεις στρέφονται κατά των πολιτών. Τώρα πλέον, ο κ. Καμίνης εκβιάζει ανοιχτά τους εργαζόμενους στο δήμο, λέγοντας ότι δεν θα δώσει τους μισθούς τους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμίνης ψηφίζει «λευκό» στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, ενώ το σύνολο σχεδόν του αυτοδιοικητικού κινήματος αντιδρά στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω παράνομων παρακρατήσεων πόρων, εφαρμογής παρατηρητηρίου και απολύσεων.

Κύριε Καμίνη γνωρίζαμε ότι ήσασταν μνημονιακός, έστω και με «πρόβλημα συνείδησης». Τελικά επιλέξατε να γίνετε εντολοδόχος και εκτελεστικός βραχίονας της τροϊκανής-μνημονιακής κυβέρνησης. Όμως, δεν έχετε αυτό το δικαίωμα, όσο είστε εκλεγμένος για να υπερασπίζεστε το δήμο και τους πολίτες. Διαφορετικά, αν δεν μπορείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, σας το επαναλαμβάνουμε: παραιτηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου