Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο ΚΕΠ Σεπολίων - Επίθεση με γιαούρτι κατά του Καμίνη - «Άνανδρη βία ο προπηλακισμός εναντίον μου»

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό πραγματοποίησαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στα Σεπόλια.

Από την επίθεση την οποία καταδίκασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο και την πρόσοψη του ΚΕΠ, που βρίσκεται στην οδό Δυρραχίου 30 και Αμβρακίας.


Επίθεση με γιαούρτι κατά του Καμίνη


Επίθεση με γιαούρτι δέχθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ καθόταν σε καφετέρια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων του επιτέθηκε φραστικά για τις 8 συλλήψεις που έγιναν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλία, πέταξαν εναντίον του ένα γιαούρτι και άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια διέφυγαν.

Πηγή:  http://www.skai.gr/


Καμίνης: Άνανδρη βία ο προπηλακισμός εναντίον μου


Τη φραστική (όπως υποστηρίζει) επίθεση εναντίον του παραδέχεται με ανάρτησή στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Ο κ. Καμίνης χαρακτηρίζει «το φραστικό προπηλακισμό» που δέχθηκε «χθες το βράδυ, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου βρισκόταν με φίλους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας από ομάδα  κουκουλοφόρων......άνανδρη βία, που αποσκοπεί να εμφυσήσει τον φόβο σε όλους, τρομοκρατώντας τα άμεσα θύματά της και υπονομεύοντας το ηθικό των υπολοίπων».

Προσθέτει δε ότι «εδραιώνει την πεποίθησή του ότι η δημοτική αρχή της πόλης έχει βρει στέρεο βηματισμό, ότι ακολουθεί το σωστό μονοπάτι για τη σωτηρία της πόλης».

Δεν φοβήθηκα ως Συνήγορος, θα φοβηθώ τώρα;
Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποιεί ότι δεν φοβήθηκε να ασκήσει τα καθήκοντά του «ακόμη και την εποχή που ως Συνήγορος του Πολίτη συγκρούστηκε με κρατικές υπηρεσίες, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των πολιτών», προσθέτοντας με έμφαση: «Πόσω μάλλον σήμερα, που τα καθήκοντα αυτά μου τα έχει αναθέσει η πλειοψηφία των Αθηναίων. Οι δημοκράτες αθηναίοι, ανεξαρτήτως επιμέρους πολιτικών πεποιθήσεων είναι η ασπίδα του δήμου μας».

»Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας. Οι Αθηναίοι δεν θα ενδώσουν στη βία. Καλώ όλους τους κατοίκους της ιστορικής αυτής πόλης, να σταθούν δίπλα μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, δηλαδή το παρόν και το μέλλον της πόλης μας», καταλήγει ο κ. Καμίνης.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου