Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι «φάκελοι» της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας - παραχώρηση ηλεκτρονικών υποδομών, PDA, τροχοσφιγκτήρων


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Την παραχώρηση υποδομών, πληροφοριών, ηλεκτρονικών εφαρμογών στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας, προβλέπει μνημόνιο συνεργασίας που έχει αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον δήμο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκαν χθες προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Οπως τόνισε ο κ. Καμίνης μετά τη συνάντηση, «ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε αποστείλει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με τον Δήμο Αθηναίων και συμφωνήσαμε στις γενικές κατευθύνσεις. Για αρμοδιότητες όπως ο έλεγχος της ηχορρύπανσης για τα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα, ο έλεγχος των οίκων ανοχής, εφόσον περιέλθουν ολοκληρωτικά στο υπουργείο, ο δήμος θα βοηθήσει, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τον τελευταίο καιρό με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Από την πλευρά του δήμου διευκρινίζεται ότι όσον αφορά τους οίκους ανοχής, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο συνεργασίας, ο Δήμος της Αθήνας προτίθεται να θέσει στη διάθεση της Αστυνομίας την καταγραφή των συνεχών σφραγίσεων και επανασφραγίσεων, ώστε να μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τακτικούς ελέγχους και να ασκεί τα απαραίτητα ένδικα μέσα, για την οριστική διακοπή της παράνομης λειτουργίας τους.

Για τις παραβάσεις που αφορούν στην ηχορρύπανση, ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρήσει τα στοιχεία που είτε προέρχονται από προηγούμενους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας είτε από καταγγελίες δημοτών της Αθήνας. Μέσα από μια συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου της Αθήνας, μπορεί να οργανωθεί η επιτόπου καταστροφή των εμπορευμάτων που θα κατάσχονται από τον έλεγχο του παραεμπορίου.

Για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ηλεκτρονικές υποδομές (PDA, για χρήση και σε μεικτά κλιμάκια), τροχοσφικτήρες (δαγκάνες), αλλά και να αναπτύξει εφαρμογές (webservices) οι οποίες να αντλούν στοιχεία από το κεντρικό υπολογιστικό σύστημα του δήμου, που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου