Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο Μητσοτάκης ψάχνει για 12.000 επίορκους – Πού επικεντρώνονται οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διαρρηγνύει το ιμάτιά του ότι δεν έχει κάνει συμφωνία με την τρόικα για νέες απολύσεις. Και κατά την τελευταία του συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχαν διαρρεύσει οι συνεργάτες του. Ό,τι δηλαδή η συμφωνία για το 2015 με τους δανειστές μας αφορά 2.000 υπαλλήλους που η μετατροπή των συμβάσεων τους έχει γίνει με παράνομο τρόπο.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι πολύ υψηλότερος. Καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς των στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ποσοστό των πλαστών πιστοποιητικών μπορεί να φτάσει στο 1,5 με 2%, υπολογίζεται ότι από αυτή τη δεξαμενή, με δεδομένο ότι το σύνολο του Δημοσίου είναι περίπου 600.000 υπάλληλοι, μπορούν να προέλθουν ακόμη και 12.000 απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των πλαστών πιστοποιητικών στους δημοτικούς αστυνομικούς έφτασε το 5%, γεγονός που κάνει τους επιτελείς του υπουργείου να αισιοδοξούν ότι ανάμεσα στους περίπου 50.000 συμβασιούχους θα είναι πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο του Δημοσίου.

Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από φορείς του Δημοσίου που έχουν πολλούς πρώην συμβασιούχους όπως οι δήμου, τα Πανεπιστήμια και το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου