Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατάργηση του ΟΠΑΔ - Δελτίο τύπου ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση κατεπειγόντων περιστατικών των ασφαλισμένων στον τ. ΟΠΑΔ

Αθήνα, 9 Απριλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 363

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής της η κυβέρνηση με μια ακόμη απόφαση στο πλαίσιο του «αποφασίζω και διατάζω» στο οποίο λειτουργεί και ενεργεί από την εκλογή της, καταργεί τον ασφαλιστικό φορέα Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που εξυπηρετεί χιλιάδες Δημοσίους και Δημοτικούς Υπαλλήλους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αρπάξει τα αποθεματικά του υγιούς Ταμείου και να τα πετάξει στην «μαύρη τρύπα» του Ι.Κ.Α., ενώ ταυτόχρονα θέτει το υπαλληλικό προσωπικό στο καθεστώτος της διαθεσιμότητας, δημιουργώντας μεγαλύτερη δεξαμενή απολύσεων. Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρεται για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν από εδώ και στο εξής τεράστια ταλαιπωρία.
Ο Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. είναι οικονομικά υγιής και λειτουργεί χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. Εξυπηρετεί 1.500.000 ασφαλισμένους πανελλαδικά, εξασφαλίζοντας σοβαρό δημοσιονομικό όφελος για το σύστημα υγείας ενώ έκανε πράξη τη μεταρρύθμιση αφού ήταν έτοιμος από φέτος να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος για το 90% των ασφαλισμένων.
Κι όμως ενώ μία εβδομάδα πριν η κυβέρνηση διόρισε νέο Πρόεδρο για τον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., προώθησε νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή βάσει της οποίας χωρίς καμία προειδοποίηση καταργεί τον ασφαλιστικό φορέα και προσθέτει στις ουρές του Ι.Κ.Α. (5.500.000 ασφαλισμένοι) άλλους 1.500.000 ασφαλισμένους. Δεν την ενδιαφέρει πώς θα εκδώσει βιβλιάριο υγείας ο ασθενής που χρειάζεται επειγόντως να χειρουργηθεί ή ο ασφαλισμένος που έχει το νεογέννητο παιδί του στη θερμοκοιτίδα.
Η αδικαιολόγητη και βιαστική κατάργηση του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. εξυπηρετεί πέραν των αποθεματικών που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο, να προσμετρηθούν οι υπάλληλοι του στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις που θα ακολουθήσουν προς ικανοποίηση των ξένων δανειστών.
Οι εργαζόμενοι στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί ο ασφαλιστικός τους φορέας. Θα αντισταθούν στη νέα αυτή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θέλει η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Θα αγωνιστούν για τη διατήρηση του επιπέδου και των σημείων εξυπηρέτησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 09 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου Ι.Κ.Α.

Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ

Με τη δημοσίευση του Ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α` 85/7-4-2014) καταργείται ο ΟΠΑΔ και δημιουργούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύο αυτοτελείς τομείς, ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Με την ίδια διάταξη το σύνολο του προσωπικού του, μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδίκαια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται από τις Υπηρεσίες του τ. ΟΠΑΔ, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα και θα αφορά μόνο περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δεν θα επιδέχονται αναβολή (νοσηλεία, μετακίνηση εκτός Ελλάδος, κλπ), δεδομένου ότι πολύ σύντομα, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες μετάπτωσης, όλες οι υποθέσεις θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Δείτε την εγκύκλιο του Ι.Κ.Α. - Διαβάστε πού μπορείτε να απευθύνεστε για κατεπείγοντα περιστατικά σε 23 νομούς της χώρας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου