Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δημιουργείται νέα ελεγκτική υπηρεσία στα πρότυπα του ΣΔΟΕ - Θα στελεχωθεί και από τους δημ. αστυνομικούς που θα τοποθετηθούν στο Υπ. Οικονομικών

Μια νέα ελεγκτική υπηρεσία, στα πρότυπα του ΣΔΟΕ θα λειτουργεί από τη 1η Ιουνίου. Το όνομα της είναι «Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ)» και υπάγεται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος πλέον αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία έναντι του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την Απόφαση, που αφορά στη νέα δομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. προβαίνει, κατά κύριο λόγο, σε έρευνες, σε ελέγχους πρόληψης και σε μερικούς ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, ιδίως στους παρακρατούμενους, επιρριπτόμενους φόρους και στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), σε ελέγχους στη διακίνηση, στη διαμετακόμιση, στις εισαγωγές και εξαγωγές, στον εφοδιασμό και τη διάθεση των προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και γενικά σε ελέγχους εφαρμογής της τελωνειακής νομοθεσίας, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.
Η νέα, ειδική αποκεντρωμένη Υπηρεσία θα στελεχωθεί από περίπου 350 άτομα, εκ των οποίων 200- 220 θα είναι ελεγκτές και οι υπόλοιποι θα είναι διοικητικό προσωπικό. Η στελέχωση θα γίνει από εφορίες, από την πρώην Δημοτική Αστυνομία (πτυχιούχοι), από τελωνεία, από υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. έχει έδρα τον Νομό Αττικής, διαρθρώνεται σε τρία Αυτοτελή Τμήματα, υπαγόμενα απευθείας στον Προϊστάμενο αυτής και σε μία Υποδιεύθυνση, η οποία διαρθρώνεται σε επτά Τμήματα, από τα οποία τα δύο εδρεύουν εκτός της έδρας της.
Πηγή: http://www.defencenet.gr/
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.hu/

Σχόλιο: Συνάδελφοι, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι «τελικοί» πίνακες θα δημοσιευθούν σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή, χωρίς να έχει γίνει ουσιαστική επεξεργασία των ενστάσεων. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει προεκλογικά την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, χωρίς να δίνει δεκάρα αν οι οριστικοί πίνακες είναι διαφορετικοί, ή αν κάποιοι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες αναγκαστούν να αλλάξουν δύο ή και τρία σπίτια. Όσο για τη δήθεν ανεξάρτητη αρχή «Α.Σ.Ε.Π.», έχει ήδη αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δεκανίκι της κυβέρνησης... Για ότι νεώτερο, μείνετε συντονισμένοι στο dimastin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου