Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νοσηλεία πολυτελείας για τον άπορο αδερφό του Αδώνιδος Γεωργιάδη - Ακόμη ένα περιστατικό με το στίγμα του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης

ΟΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, Ο ΑΛ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΤΖΑΜΠΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Απορος με... σουίτα και χωρίς λογαριασμό για νοσηλεία και χειρουργείο στο ΕΣΥ ο αδελφός του Αδώνιδος! Μείζον ηθικό θέμα με πολιτικές προεκτάσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως θρυαλλίδα στα θεμέλια της κυβέρνησης, προκύπτουν από τη δωρεάν νοσηλεία του αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη, Αλέξανδρου, στο νοσοκομείο «Ελπίς». 


Αν είσαι αδερφός του υπουργού υπάρχει ΕΛΠΙΣ
Αν είσαι αδερφός του υπουργού υπάρχει ΕΛΠΙΣ

Ο κάτοικος Κηφισιάς αδερφός του υπουργού Υγείας δήλωσε άπορος για να εισαχθεί και να χειρουργηθεί δωρεάν, αλλά εντούτοις ο διοικητής του νοσοκομείου φρόντισε ώστε να του παρασχεθεί μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- και πολυτελείς συνθήκες παραμονής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο ασθενής αδερφός του Αδώνιδος Γεωργιάδη παρείχε και έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο. Εξαλλοι συνδικαλιστές στηλιτεύουν τις συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές. Οχι τυχαία, καθώς την ώρα που ο αδερφός του υπουργού είχε... βασιλική μεταχείριση για «σκολίωση του ρινικού διαφράγματος», οι αρμόδιοι με εντολή του κ. Γεωργιάδη ζητούν από ανέργους και ανασφάλιστους να πληρώσουν ακόμη και για επείγοντα προβλήματα και την παραμονή τους σε εξάκλινα δωμάτια με κακές συνθήκες διαβίωσης, στέλνοντας το λογαριασμό ακόμη και μέσω Εφορίας.
Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραμάτισε ο διορισμένος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, αφού και μόνο στο όνομά του ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος υποκλίθηκε, ανοίγοντας τις πόρτες πολυτελούς διαβίωσης για τον τζαμπατζή αδελφό του υπουργού.

Επειδή είχε... ίωση

Αλλιώς.... 

Αλλιώς.... Σε ρώτημα της «Ε» προς το διοικητή του «Ελπίς» κ. Γιάνναρο για τη σκανδαλώδη αναβάθμιση θέσης στον άπορο αδερφό του υπουργού, κατοίκου Κηφισιάς, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ παραδέχτηκε ότι σε περίπου 100 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν είχαν να πληρώσουν, θα αρχίσουν να στέλνονται ειδοποιήσεις:

«Επειδή είχε μια ίωση, είπα απλά ότι μπορεί να μεταφερθεί σε μονόκλινο για να είναι μόνος του», υποχρεώθηκε να παραδεχτεί, ωσάν χιλιάδες Ελληνες ασθενείς που περιμένουν σε ουρές για ώρες στα δημόσια νοσοκομεία δεν εμφανίζουν ιώσεις. Και συνέχισε ο διοικητής: «Δεν το έχω κάνει για πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος ασθενής μπήκε μέσα για διάφραγμα. Το κάνω για πολλούς ανασφάλιστους, ειδικά αν το νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αγοράσει ακριβά υγειονομικά υλικά. Για παράδειγμα, αν κανείς χρειάζεται στεντ και πρέπει να το αγοράσει το νοσοκομείο, παίρνω το πράσινο φως από το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων γιατρών ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό και τότε προχωρούμε στην επέμβαση». 

Βέβαια στην περίπτωση του αδερφού του υπουργού, με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Ε», δεν πρόκειται για επείγον περιστατικό που ήταν θέμα ζωής ή θανάτου. Ειδικότερα στα σχετικά πιστοποιητικά αναφέρεται ότι ο ασθενής Αλέξανδρος Γεωργιάδης παρουσίαζε: «Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, χρόνια αμυγδαλίτιδα. Υπό γενική αναισθησία έγινε αμυγδαλεκτομή, ενώ στη συνέχεια έγινε ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος και τοποθέτηση μοσχεύματος (χόνδρος) από το αριστερό πτερύγιο».

100 άποροι στην Εφορία!
Πάντως ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» υποχρεώθηκε να παραδεχτεί στην «Ε» ότι το Δ.Σ. του νοσοκομείου, με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει, αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αποστείλει δύο ειδοποιήσεις σε καθέναν από τους περίπου 100 απόρους και ανασφάλιστους που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν. Πρόκειται για νοσηλείες του 2010, του 2011 και του 2012. Οπως σημειώνει: «Αν έρθει κανείς μόνος του και όχι μέσω Κοινωνικού Ιατρείου, όταν τελειώσει το χειρουργείο θα πρέπει να φέρει ή βιβλιάριο ή να πληρώσει. Αν έρθει μόνος του, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Βέβαια ο κ. Γιάνναρος δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν ο αδερφός του υπουργού διέθετε το απαραίτητο έγγραφο του Κοινωνικού Ιατρείου, παρ' ότι αναφέρεται στα πιστοποιητικά νοσηλείας του. Να σημειωθεί πως με βάση τις δηλώσεις του, το «Ελπίς» συνεργάζεται κυρίως με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που συστάθηκε από τον άλλοτε στενό φίλο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Γιώργο Πατούλη.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, που έχει θέσει δεκάδες φορές το θέμα των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, στους οποίους η λυπητερή φθάνει στην Εφορία, δηλώνει στην «Ε»:

«Τρέμει το φυλλοκάρδι σε εκατομμύρια απόρους και ανασφάλιστους, μην τυχόν αρρωστήσουν και χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Φοβούνται πως θα τους χρεώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους με βάση τα υπέρογκα ΚΕΝ και θα στείλουν το ένταλμα πληρωμής στο Δημόσιο Ταμείο, πράγμα που σημαίνει πως θα τους πάρουν όσα χρήματα έχουν σε καταθέσεις κι αν δεν επαρκούν θα βγάλουν και το σπίτι τους στο σφυρί. Αποτελεί συνεπώς πρόκληση να αποδέχεται (ή να επιβάλλει) ο κ. Γεωργιάδης ιδιαίτερη μεταχείριση για το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, κάθε φορά που οι συγγενείς του χρειάζονται νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

»Αν και είναι δεδομένο πως εμείς ως νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πανομοιότυπα σε κάθε ασθενή, είτε είναι αδελφός υπουργού είτε άστεγος και παραμελημένος, εντούτοις το ερώτημα παραμένει: οι μνημονιακοί υπουργοί που "μεταρρυθμίζουν" την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσουν να εξαιρούν την οικογένειά τους απ' τα μέτρα που ισχύουν για τα θύματα της πολιτικής τους;»

Απορία για γερούς λύτες: Σε ποιο πάρκινγκ που προοριζόταν για οχήματα της δημοτικής αστυνομίας στάθμευε δωρεάν το αυτοκίνητό του ο αδελφός του Αδώνιδος; Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον περί του ρεπορτάζ αδελφό ή τον έτερο, αλλά θυμόμαστε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν τότε απλός βουλευτής μικρού κόμματος... Δυστυχώς τα σχόλια είναι κλειστά και δεν μπορείτε να απαντήσετε. Μπορείτε όμως να μάθετε για τη συμπεριφορά του εν λόγω  κυρίου προς τους συναδέλφους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου