Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δηλώσεις Καμίνη: «Διώχνουμε επίορκους των οποίων οι υποθέσεις χρονίζουν» - «Αξιολόγηση και μέσω προσωπικής συνέντευξης»

Πειθαρχικά μέτρα κατά των επίορκων υπαλλήλων λαμβάνει ήδη ο Δήμος Αθηναίων και «αυτήν τη στιγμή έχει μπει πάρα πολύ δυνατά σε αυτό, δηλαδή διώχνουμε υπαλλήλους σε περιπτώσεις, των οποίων χρονοτριβούσαν επί πολύ χρονικό διάστημα οι πειθαρχικές διαδικασίες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM.

Επανέλαβε, δε, τη θέση του για το θέμα των επίορκων που κατηγορούνται για αδικήματα εκτός υπηρεσίας, κάτι που στο παρελθόν, όπως του έχει πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης θα αλλάξει: «Εγώ δε δέχομαι ότι πρέπει να θεωρείται επίορκος ένας υπάλληλος, όταν έχει διαπράξει αδίκημα εκτός υπηρεσίας, λόγου χάρη διαπληκτίστηκε ή δεν πληρώνει τη διατροφή στη διαζευγμένη σύζυγο του, και γι΄αυτό να θεωρείται επίορκος και θα πρέπει να φύγει. Επομένως όχι υπερβολές, πραγματικά αυτοί οι οποίοι έχουν παρανομήσει να υποστούν τις συνέπειες», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πρόβλημα η… αργή απονομή της Δικαιοσύνης

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση των δικαστηρίων να εκδώσουν αποφάσεις για επίορκους που έχουν παραπεμφθεί στα ποινικά δικαστήρια, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Αυτό είναι ένα τρομακτικό πρόβλημα στη χώρα, το δικαίωμα της Δικαιοσύνης να χρονοτριβεί». Και συμπλήρωσε: «Το ξέρετε ότι εδώ δυστυχώς υπάρχουν και τρομοκράτες για τους οποίους παρήλθε η περίοδος της προφυλάκισης και αφέθηκαν ελεύθεροι».

Καμίνης: «Αξιολόγηση και μέσω προσωπικής συνέντευξης» 

 Υπέρ και της προσωπικής συνέντευξης στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρώτος από τους αιρετούς που ζήτησε να γίνει πιλοτική αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών στο δήμο του, προκειμένου να προχωρήσει κατόπιν το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων.

«Είναι δυνατόν να προσλαμβάνεις ή να αξιολογείς κάποιον χωρίς να βλέπεις τη φάτσα του, δηλαδή, χωρίς συνέντευξη», αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης μιλώντας στην εκδήλωση «Πέρα από το μικρό ή το μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για μια αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης»,

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ήδη δηλώσει στην κρατική τηλεόραση από τον περασμένο Νοέμβριο ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ήδη προτείνει στο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να μη γίνει καμία απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού σε Δημόσιο και δήμους, προτού υπάρξει η αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Πηγή: aftodioikis.gr
Αναδημοσίευση από: dimastin.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου