Τρίτη 30 Απριλίου 2013

25 τόνοι τοξικά απόβλητα απομακρύνθηκαν από εργοστάσιο στο Βοτανικό

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη επιχείρηση του δήμου Αθηναίων, διάρκειας επτά ωρών, για την απομάκρυνση 25 τόνων επικίνδυνων αποβλήτων, από εργοστάσιο επί της οδού Ορφέως 164, στο Βοτανικό.


«Ο δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα κατοίκων της περιοχής,και παρόλο που δεν ήταν αρμοδιότητα του, προχώρησε στην απομάκρυνση για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία στην περιοχή από τα τοξικά απόβλητα, που βρίσκονται περισσότερο από δέκα χρόνια στο εσωτερικό του εργοστασίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρακολούθησε την επιχείρηση.

Τα απόβλητα, που παρέμεναν τα τελευταία 10 χρόνια εκτεθειμένα σε βαρέλια και πλαστικές δεξαμενές στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου παραγωγής απορρυπαντικών, παρελήφθησαν από εξειδικευμένη εταιρεία επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων και το μεγαλύτερο μέρος από αυτά θα μεταφερθεί σε ειδικές μονάδες στο εξωτερικό.

«Η επιτροπή των κατοίκων Βοτανικού – Ταύρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας και ζήτησε επιτακτικά την επέμβασή μας, που αποφασίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Ανδρέας Βαρελάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου