Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τα γεγονότα στη Μανωλάδα - Καταδίκη της δολοφονικής ενέργεια και από την ΑΔΕΔΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μετά από συζήτηση για τα τραγικά και απαράδεκτα χθεσινά γεγονότα της Μανωλάδας, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα χθεσινά τραγικά και αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε κτήμα καλλιέργειας φράουλας στη Μανωλάδα, γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 αλλοδαπών εργατών γης από επιστάτες του εργοδότη τους, επειδή απαιτούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την αμοιβή τους για εργασία που προσφέρουν εδώ και έξι μήνες!

Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα:
  • Συνιστούν κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων με θύματα αδύναμους και κυριολεκτικά απροστάτευτους συνανθρώπους μας, που επιπλέον βρίσκονται στη δυσχερή θέση να ζουν και να εργάζονται στη χώρα μας χωρίς τα νόμιμα έγγραφα,
  • Παραπέμπουν σε μορφές σύγχρονου δουλεμπορίου και στυγνής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας,
  • Καλλιεργούν και συντηρούν τα ήδη ανησυχητικά φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που πλήττουν την ελληνική κοινωνία,
  • Προσβάλλουν κάθε έννοια Δημοκρατίας και διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς.
Η ΚΕΔΕ καλεί τους αιρετούς της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες καταδίκης παρόμοιων φαινομένων, τα οποία πλήττουν το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και τις αξίες μας.

Καλεί την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να μεριμνήσουν για την προστασία των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και αν πρόκειται για εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας χωρίς τα νόμιμα έγγραφα.


Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη δολοφονική ενέργεια στη Μανωλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική ενέργεια στη Μανωλάδα εναντίον φτωχών μεταναστών. Επιχειρηματίες με συνδρομή μπράβων χρησιμοποιούν εργαζόμενους αλλοδαπούς στη γεωργική παραγωγή ως σύγχρονους δούλους, οι οποίοι πυροβολούνται εάν τολμήσουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους!!!
Τέτοιου είδους φαινόμενα αντίκεινται σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και ανθρωπισμού και μας παραπέμπουν σε κοινωνικές συνθήκες Μεσαίωνα, προσβάλλοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει πληγεί βάναυσα από τις συνθήκες άγριας λιτότητας, που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας των πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καλεί την Κυβέρνηση, που σιωπά προκλητικά και ουσιαστικά ανέχεται, να αναλάβει τις ευθύνες της και δηλώνει ότι τα συνδικάτα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
Η σύγχρονη δουλεία δεν θα περάσει.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου