Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αφήνουν τα γραφεία και ντύνονται Δημοτικοί Αστυνομικοί στο Δήμο Θεσσαλονίκης!

Στην υλοποίηση σχεδίου ενίσχυσης του αστυνομικού έργου με διοικητικούς υπαλλήλους κατάλληλα εκπαιδευμένους, προκειμένου να καλυφθούν κενά αστυνόμευσης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Picture 0 for Αφήνουν τα γραφεία και ντύνονται αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης

Του Δημήτρη Κούρου
Με μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων σκέφτονται να αντιμετωπίσουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι τραγικές ελλείψεις σε δημοτικούς αστυνομικούς, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή στην καθημερινότητα της πόλης, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από προσλήψεις, θα πρέπει να καλυφθούν εκ των έσω, όπως θεωρεί η διοίκηση του δήμου.

Προς το παρόν, η κατάσταση με τους ελέγχους μόνο ικανοποιητική δεν κρίνεται. Αυτό το γνωρίζουν στη διοίκηση του δήμου και σκέφτονται τρόπους για να βελτιώσουν τα πράγματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας» ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, παρουσίασε το έργο της υπηρεσίας και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης, «αποφασίστηκε να υλοποιηθεί σχέδιο ενίσχυσης του αστυνομικού έργου με διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου κατάλληλα εκπαιδευμένους προκειμένου να καλυφθούν κενά αστυνόμευσης που οφείλονται και στον ανεπαρκή αριθμό των δημοτικών αστυνομικών».

Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Κιοσέογλου, «ούτως ή άλλως στους ελέγχους της στάθμευσης και των παράνομων διαφημίσεων εκτός των δημοτικών αστυνομικών υπάρχουν και στελέχη της αντιδημαρχίας Οικονομικών που τους διενεργούν. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι δεν εντάσσονται σε έναν ενιαίο προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικαλύψεις στους ελέγχους που διενεργούν και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Θέλουμε αυτοί οι υπάλληλοι να ενταχθούν στη δημοτική αστυνομία, ώστε να μην έχουμε αλληλοεπικαλύψεις και να διαμορφώνουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα ελέγχων, μέσα από συντονισμό».

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Οικονομικών όμως δεν είναι οι μόνοι που αναμένεται να ενταχθούν στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αστυνομίας. Εξάλλου, και αυτοί δεν επαρκούν για την κάλυψη των τεράστιων κενών. Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να διενεργήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους υπαλλήλους, όλων των υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να δηλώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι εάν επιθυμούν μετακίνησή τους στη Δημοτική Αστυνομία, ώστε αυτή να ενισχυθεί περαιτέρω. Μάλιστα, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βρεθούν άλλοι τόσοι υπάλληλοι, όσοι και της αντιδημαρχίας Οικονομικών, για να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη η Δημοτική Αστυνομία.

Η στόχευση είναι διπλή. Αφενός να υπάρξει ενίσχυση της υπηρεσίας εκ των έσω και καλύτερος συντονισμός, αφετέρου να απλωθούν γεωγραφικά οι δημοτικοί αστυνομικοί και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Ενδεικτικά της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι τα στοιχεία που έδωσε στη Voria.gr ο κ. Κιοσέογλου: «Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Έχουμε μόλις 176 άτομα στη Δημοτική Αστυνομία. Και για να το καταλάβει ο κόσμος, θα το συγκρίνω με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Η αναλογία στην πρωτεύουσα είναι ένας δημοτικός αστυνομικός για 1.500 κατοίκους, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε έναν δημοτικό αστυνομικό για 4.200 κατοίκους. Στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα συμμετέχουν καθημερινά και 100 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ. Εδώ δεν έχουμε καμιά τέτοια υποστήριξη, διότι, παρά τις καλές προθέσεις της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, αντιμετωπίζουν κι αυτοί τραγικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού».

Πηγή:  http://voria.gr/

Σχόλιο: Τι να πρωτοσχολιάσουμε... ας επαναλάβουμε απλά ότι αν στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης λείπουν άτομα, ας εισηγηθεί ο δήμαρχός τους -και υπέρμαχος της μνημονιακής κυβέρνησης- την εξαίρεση του κλάδου από το πάγωμα των προσλήψεων. Οτιδήποτε διαφορετικό θα οδηγήσει σε «πατάτα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου