Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση με τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Τρικκαίων στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου


Στις 10-04-2013 στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Τρικκαίων με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.

Την εκδήλωση παρακολούθησε  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων κ. Στουρνάρας Γεώργιος, ο οποίος προΐσταται της υπηρεσίας, η  Δ/ντρια της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κοντονάσιου Βούλα, ο τμηματάρχης κ. Καρανάνας Παναγιώτης, και ο Δημοτικοί αστυνομικοί κ. Κωφού Γεωργία και κ. Κοντονάσιος  Δημήτριος που έκαναν και την παρουσίαση.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ο ρόλος της Δημοτικής  Αστυνομίας που καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από ζητήματα προστατεύοντας και διευκολύνοντας την ζωή των πολιτών, καθώς και θέματα που οι περισσότεροι πολίτες δεν φαντάζονται. Στην πραγματικότητα η Δ.Α είναι ένας θεσμός  με μεγάλη κοινωνική χρησιμότητα καθώς η  πολυπλοκότητα που εμφανίζει η ζωή και η κυκλοφορία στις σημερινές πόλεις απαιτεί γνώση και τήρηση των θεσπισμένων κανόνων,   αλλά και διαρκή έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνέχεια μας μίλησαν για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει δημοτικός αστυνομικός, καθώς και για τον Κ.Ο.Κ τον οποίο είμαστε  υποχρεωμένοι να τηρούμε. Μας δίδαξαν κανόνες για τους πεζούς ,για τους ποδηλάτες, τους οδηγούς καθώς και για τους συνεπιβάτες. Μας υποδείξανε ποια στάση πρέπει να κρατάμε και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ατύχημα. Τέλος προβλήθηκαν δύο βίντεο που συγκίνησαν τους μαθητές, ακολούθησαν ερωτήσεις και έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση μας άφησε ένα βαθύ προβληματισμό «γιατί εμείς οι άνθρωποι να μην προσέχουμε και να μην τηρούμε τους κανόνες, όταν όλα αυτά προστατεύουν την ίδια μας  την ζωή». Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της Δ.Α για το σημαντικό μάθημα ζωής που μας έδωσε.

Οι μαθήτριες
Ζήση Μαρίνα, Κωτούλα Άρτεμις, Ντινοπούλου Σωτηρία

Click to open image!

Πηγή:  http://www.trikalaola.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου