Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κατατέθηκε τροπολογία για τους σχολικούς φύλακες για την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου - Νέα δικαστική δικαίωση στο Ηράκλειο - Δηλώσεις Κριτσιωτάκη

Κατατέθηκε στο πολυνοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα τροπολογία, με την οποία παρέχεται στο προσωπικό που υπηρετούσε σε θέσεις ειδικότητας σχολικών φυλάκων, να αναγνωρίσει ως συντάξιμο τον χρόνο απασχόλησής του σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κατόπιν εξαγοράς στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης.

Κριτσιωτάκης για σχολικούς φύλακες: Οι αγώνες τους βρίσκουν την πρώτη δικαίωση


 

«Αποδεικνύεται και με δικαστική απόφαση ότι τα μέτρα λιτότητας (διαθεσιμότητες, απολύσεις κ.λπ.) που λαμβάνει η δικομματική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές εντολές της τρόικας είναι πολλές φορές παράνομα και αντισυνταγματικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου και τη δικαίωση των Σχολικών Φυλάκων.


Αναλυτικά η δήλωση:


«Ένα χρόνο μετά την ένταξη των σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στα πλαίσια της παράνομης και καταχρηστικής πολιτικής της διαθεσιμότητας, οι αγώνες τους βρίσκουν πρώτη δικαίωση.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου κρίνοντας την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας παράνομη και καταχρηστική, έκανε δεκτές τις αγωγές που είχαν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Ηρακλείου.


Αποδεικνύεται και με δικαστική απόφαση ότι τα μέτρα λιτότητας (διαθεσιμότητες, απολύσεις, κλπ) που λαμβάνει η δικομματική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές εντολές της τρόικας είναι πολλές φορές παράνομα και αντισυνταγματικά.


Οι μαζικοί και δυναμικοί αγώνες, ακόμα και σε εποχές σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής μπορούν να έχουν αποτελέσματα.


Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα όλων των «διαθέσιμων»-απολυμένων του Δημοσίου, αγώνα για την εργασία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλου του λαού. Το αίτημα για την ακύρωση όλων των διαθεσιμοτήτων (σχολικοί φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες υπ. Οικονομικών κ.ά) περνάει μέσα από την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών».

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου