Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

«Βόμβα» από ΚΕΠΕ: Κατάργηση των συνταξιούχων 50 & 55 ετών - Μητρόπουλος: Με την πρόταση αυτή οι μισές γυναίκες δεν θα πάρουν σύνταξη! - Ρωμανιάς: Προκατασκευασμένη η μελέτη

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 ή στα 55 έτη προτείνει η μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η μελέτη προτείνει να μην υπάρχουν συνταξιούχοι 50 και 55 ετών και να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 60 ετών επειδή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ασφαλισμενοι άνδρες στο Δημόσιο βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 ετη, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και 55 έτη.

Η μελέτη αναφέρει επι λέξει ότι είναι αδιανόητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το MEGA, από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι πάνω από 10 δις ευρώ. Ιλιγγιώδεις οφειλές στα ταμεία με 213.234 οφειλέτες να χρωστούν 10,4 δις ευρώ.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι περισσότεροι οφειλέτες δεν δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της κρίσης αλλά πριν από το 2009. Ειδικότερα, 176.984 οφειλέτες χρωστούσαν πριν από το 2009 και μόνο 36.250 άρχισαν να χρωστούν μετά το 2009.

Η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει για την κατώτατη σύνταξη 20 χρόνια δουλειάς (δηλ 6.000 ένσημα) και όχι 15 χρόνια (δηλ 4.500 ένσημα) όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης, επισημαίνει ότι πρέπει να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς οι μισές αναπηρικές είναι για άνδρες έως 53 ετών.

Σε ό,τι αφορά στην βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού των ασφαλιστικών ταμείων προτείνει τη συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις είσπραξης οφειλών. Η συνεργασία θα αφορά στις οφειλές εκείνες για τις οποίες μπορεί να αποδειχθεί ότι ο οφειλέτης ενώ μπορεί να πληρώσει σκόπιμα αποφευγει να το κάνει.


ΒΙΝΤΕΟ-Μητρόπουλος: Με την πρόταση του ΚΕΠΕ οι μισές γυναίκες δεν θα πάρουν σύνταξη


Τη μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μόνο από την πρόταση του ΚΕΠΕ, να ανέβει ο θεμελιωτικός χρόνος στα 6.000 ένσημα - 20 χρόνια ασφάλισης - οι μισές γυναίκες βγαίνουν εκτός σύνταξης και το 30% των ανδρών».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Πηγή: http://www.enikos.gr/


«Βόμβα» από Ρωμανιά: Προκατασκευασμένη η μελέτη του ΚΕΠΕ – Μαξιλάρι για νέες περικοπές


Για την μελέτη-βόμβα του ΚΕΠΕ για τις συντάξεις, μίλησε στον Real Fm 97.8, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε «προκατασκευασμένη» την μελέτη και υπογράμμισε ότι «είναι ένα «μαξιλάρι» για να μπορεί να κάνει το υπουργείο περικοπές».

«Αμφιβάλω αν θα περάσουν τα μέτρα. Το ΚΕΠΕ θα μπορούσε να κάνει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Οι διαπιστώσεις είναι δεδομένες», ανέφερε.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου