Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γενικόλογες οι υποσχέσεις του ΥΠΟΙΚ για στελέχωση του Τελωνείου Σκιάθου - Απάντηση στη Βουλή με μνεία στην προσωρινή τοποθέτηση 60 δημ. αστυνομικών στα Τελωνεία

Όπως προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) :

Με την 862/7.7.2014 ερώτησή του προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε την κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα σε προσωπικό το Τελωνείο Σκιάθου, καθώς μετά την αναστολή λειτουργίας των Τελωνείων Σκοπέλου και Αλοννήσου το 2011, ανέλαβε ένα επιπρόσθετο φόρτο εργασίας, να καλύψει τις ανάγκες τριών νησιών, που πρακτικά είναι αδύνατον να φέρουν εις πέρας οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, ζητούσε από την Κυβέρνηση να ενισχύσει το Τελωνείο Σκιάθου με άλλους 2 υπαλλήλους σε μόνιμη βάση, με 2 τουλάχιστον αποσπασμένους για την αντιμετώπιση των αναγκών της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, καθώς και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Τελωνείου Σκιάθου για σύνδεση στο Διαδίκτυο, που εκκρεμεί από το 2011.

Στην από 14.8.2014 απάντησή του, ο Υπουργός γνωρίζει στον βουλευτή ότι: «επίκειται η απόσπαση μιας ακόμη υπαλλήλου που ανήκει στον εφοριακό κλάδο για το εν λόγω Τελωνείο». Ωστόσο, οι απαιτήσεις ενός Τελωνείου απαιτούν προσωπικό εξειδικευμένο, και προσωπικό σε μόνιμη βάση.

Ο Υπουργός ενημερώνει ακόμη τον βουλευτή ότι: «η προκήρυξη πλήρωσης 149 θέσεων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, και ΔΕ κατηγορίας του κλάδου των Τελωνειακών και η προσωρινή τοποθέτηση 60 πρώην δημοτικών αστυνομικών σε Τελωνεία σε όλη τη χώρα θα συμβάλλει στην γενικότερη ανακατανομή του προσωπικού».

Όμως, το Υπουργείο αποσιωπά μια σημαντική λεπτομέρεια: Το ότι στον Πίνακα Κατανομής θέσεων της Προκήρυξης 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/13-5-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση των 149 θέσεων, για την οποία η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έληξε στις 17 Ιουνίου 2014, δεν προβλέπεται καμία θέση για το Τελωνείο Σκιάθου, ούτε καν για το Τελωνείο Βόλου! (Σημείωση: Επίσης στο Νομό Μαγνησίας προβλέπεται μόλις μία θέση πρώην δημοτικού αστυνομικού στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων).

Όσον αφορά στη σύνδεση του τελωνείου Σκιάθου στο Διαδίκτυο, αίτημα που εκκρεμεί από το 2011, στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι: «εξετάζεται η μηχανογράφηση του εν λόγω Τελωνείου και η ένταξή του στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Η ένταξή του στο ανώτερο Δίκτυο θα του παρέχει πρόσβαση στα Πληροφοριακά Συστήματα ICISNET, καθώς και στο Διαδίκτυο».

Σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου ο βουλευτής αναφέρει ότι: «Το Υπουργείο παραθέτει γενικόλογες και ανακριβείς υποσχέσεις για στελέχωση με αποσπασμένο και μόνιμο προσωπικό, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καθησυχάσουν, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και η αυξημένη σε απαιτήσεις τουριστική περίοδος κοντεύει ήδη στο τέλος της».

Πηγή: http://www.ertopen.com/

Δείτε τη  σχετική Ερώτηση στη Βουλή & την απάντηση σε αυτή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου