Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του εργάτη στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του εργάτη στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί τους υπεύθυνους να ελέγξουν την υπόθεση.


Αθήνα, 31 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 847

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ένας ακόμη συνάδελφος προστίθεται στη λίστα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είτε τραυματίζονται, πολλές φορές βαριά, είτε χάνουν τη ζωή τους κατά την ώρα της εργασίας τους.

Μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο συνάδελφος Χρήστος Τουντούρης, πατέρας δυο (2) παιδιών, εξέπνευσε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος για την απώλειά τους.

Επειδή όμως τα «Θερμά Συλλυπητήρια» όλων μας δεν φέρνουν πίσω ανθρώπους που χάθηκαν καλούμε το Υπουργείο Εργασίας-Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) να διερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος, το εάν τηρούνταν τα όσα οι διατάξεις περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων προβλέπουν προκειμένου τουλάχιστον κανείς άλλος συνάδελφος να μην βρεθεί στην ίδια θέση. Διότι αν αληθεύει πως δεν υπήρχε καν Τεχνικός Ασφαλείας (Τ.Α.) τότε υπάρχουν σημαντικές ευθύνες και οι οποίες πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταλογισθούν!!!
                                                   
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου