Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Όλα τα σενάρια για την ενδοδημοτική κινητικότητα – Το χρονοδιάγραμμα και οι «κόκκινοι» δήμοι

Εν αναμονή των στοιχείων που θα λάβουν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μετά τις 29 Αυγούστου οπότε και λήγει η (νέα) προθεσμία για την ενδοδημοτική κινητικότητα βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην πλατεία Κλαυθμώνος υπολογίζουν ότι θα έχουν τον τελικό αριθμό όσων τελικώς θα μετακινηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου: Σε περίπτωση που αυτός προσεγγίζει ή και ξεπερνά τους 2.000 υπαλλήλους, τότε το πρόγραμμα κλείνει (προς το παρόν – μέχρι δηλαδή να θεσμοθετηθεί ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που έχει προαναγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης). Αυτό είναι το εύκολο σενάριο. Το δύσκολο είναι αν ο αριθμός είναι τελικώς πολύ μικρότερος από το στόχο. Τότε στο τραπέζι υπάρχουν δύο σενάρια:

- Το πρώτο, να δοθεί μία ακόμη (μικρή) παράταση με την προειδοποίηση, όμως, ότι αμέσως μετά έρχονται υποχρεωτικές μετατάξεις κυρίως από δήμους που έχουν διαπιστωμένα πλεονάζον προσωπικό και όχι ανθηρά οικονομικά.

- Το δεύτερο, να προχωρήσουν άμεσα οι υποχρεωτικές μετατάξεις αρχής γενομένης από τους συγκεκριμένους «κόκκινους» δήμους μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν φαίνεται να έχει πεισθεί για το συγκεκριμένο μέτρο και κυρίως για τον τρόπο που εφαρμόζεται, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του καθώς πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναληφθεί απέναντι στην τρόικα. Εκτός κι αν την προλάβουν τυχόν πρόωρες εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου