Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για την έκδοση των τελικών πινάκων των Ανακοινώσεων 8 & 10/2013 - Απίστευτες καταγγελίες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/7/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε στην απόλυση) επισημαίνουμε τα παρακάτω:
 
Με την δημοσίευση των αλφαβητικών πινάκων διάθεσης των ανακοινώσεων 8/2013 & 10/2014 για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διαπιστώνεται για μια ακόμα φορά ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης, που καταδικάζουν πολλούς "διαθέσιμους" εκπαιδευτικούς σε απόλυση.

Η ανάγνωση των παραπάνω πινάκων δείχνει σωρεία λαθών, αδιαφανείς διαδικασίες και μεθόδευση μεγιστοποίησης του αριθμού των απολύσεων.

Συγκεκριμένα: 

  • Μετά από 5 -περίπου- μήνες "επεξεργασία", παραμένουν στους πίνακες διάθεσης συνάδελφοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί, συνάδελφοι που έχουν εξαιρεθεί και συνάδελφοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε άλλη θέση με την ανακοίνωση 6/2013 (δεύτερα πτυχία).
  • Η ανακοίνωση της μοριοδότησης γίνεται σε συνθήκες αδιαφάνειας -χωρίς αναλυτική καταγραφή- και μόνο για όσους φέρονται ως διοριστέοι. Εμφανίζονται μεγάλες διαφορές στη μοριοδότηση σε σύγκριση με τους προγενέστερους πίνακες, ενώ όσοι δεν θεωρούνται διοριστέοι δεν αναφέρονται σε κανένα πίνακα και δεν γνωρίζουν τη νέα μοριοδότησή τους.
  • Δεν ανακοινώθηκε η δυνατότητα ενστάσεων παρ' ότι προέκυψαν νέοι πίνακες, με νέες συνθήκες κατάταξης από τις διαφορές μοριοδότησης.
  • 200 έως 400 εκπαιδευτικοί δεν καταλαμβάνουν κάποια θέση με αποτέλεσμα, αν δεν προκηρυχθούν νέες θέσεις να οδηγηθούν σε απόλυση.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση που με την ανάλγητη πολιτική της μετά από 13 μήνες ομηρίας και εμπαιγμού, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της διάλυσης της εκπαίδευσης και της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Ζητάμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να προκηρυχθούν άμεσα όσες θέσεις απαιτούνται γι αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για τον καθορισμό  των επόμενων δράσεών μας.

  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ


Πηγή: http://diathesimoiekp.blogspot.gr/

Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου του ΑΣΕΠ. Προσέξτε ότι το Α.Σ.Ε.Π. καλεί τους επιτυχόντες σε περισσότερες από μία Ανακοινώσεις να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τις θέσεις που δεν επιθυμούν... Θυμίζουμε ότι με νομοθετική ρύθμιση του ΥΔιΜΗΔ καθορίστικε ότι η σειρά επιτυχίας καθορίζεται από την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων από το Α.Σ.Ε.Π.

 Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 8/2013 (ΦΕΚ 3318 Β΄) και 10/2014 (ΦΕΚ 479 Β΄)

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανακοινώσεις 8/2013 και 10/2014) το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι, μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων θεραπείας και ενστάσεων αντιστοίχως και της εξέτασης αυτών από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα προέλευσης, προέβη στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών και στην κατάρτιση των αλφαβητικών πινάκων διάθεσης και πινάκων υπαλλήλων που διατίθενται σε περισσότερες από μία θέσεις.

Οι εν λόγω πίνακες διαβιβάσθηκαν στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα προέλευσης και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών.

Οι οριστικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης θα καταρτιστούν μετά τις κατ΄ αρμοδιότητα ενέργειες του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα προέλευσης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται δύο ή και περισσότερες φορές εντός μιας ή και στις δύο Ανακοινώσεις (8/2013 και 10/2014) θα κληθούν, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τις θέσεις που δεν επιθυμούν. Ακολούθως, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποστείλουν στο Α.Σ.Ε.Π. τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεθούν υπόψη του αρμόδιου Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης των Ανακοινώσεων 8/2013 και 10/2014.

- Αλφαβητικοί Πίνακες Διάθεσης Υπαλλήλων (8/2013 και 10/2014)
- Πίνακες Υπαλλήλων που διατίθενται σε περισσότερες από μία θέσεις (8/2013 και 10/2014)
 
Πηγή: Α.Σ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου