Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Παράνομη η απεργία για την αξιολόγηση- Γιατί νιώθουν δικαιωμένοι οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ - Δελτίο τύπου: «Ο αγώνας συνεχίζεται & θα είναι νικηφόρος!»

Μπορεί η απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τον Ιούλιο, διαμαρτυρόμενη για τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, να κρίθηκε παράνομη με την απόφαση 4843/2014 του Εφετείου, οι συνδικαλιστές όμως νιώθουν δικαιωμένοι. Και αυτό γιατί το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους και αποφάνθηκε για το ποιο όργανο είναι αρμόδιο για να προκηρύξει απεργία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση με την αγωγή της ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία επειδή η απόφαση για την προκήρυξή της δεν ελήφθη από τη γενική συνέλευση – συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (ένα όργανο 800 ατόμων, δυσκίνητο ως προς τη σύγκλησή του), αλλά από την Εκτελεστική Επιτροπή της συνομοσπονδίας. Το δικαστήριο όμως απεφάνθη ότι η απεργία μπορεί να προκηρύσσεται από ένα ενδιάμεσο όργανο, το Γενικό Συμβούλιο, το οποίο και συγκαλείται τακτικά σχεδόν σε μηνιαία βάση.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι επειδή είναι πού πιο εύκολη και πιο απλή η διαδικασία προκήρυξης της απεργίας σε σχέση με όσα απαιτούσε η κυβέρνηση» σχολίασε από την πλευρά τη δικαστική απόφαση η εργατολόγος και δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Τσίπρα.

Εντός της ημέρας συνεδριάζουν τα αρμόδια όργανα της ΑΔΕΔΥ για να εκτιμήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ουσιαστικά, όπως εκτιμούν πηγές της ΑΔΕΔΥ, αναγνωρίζονται οι αιτιάσεις της συνομοσπονδίας τόσο όσον αφορά τους χρόνους αξιολόγησης, όσο και σχετικά με την αντιμετώπιση των υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν σε χαμηλή κλίμακα καθώς αναφέρεται ρητά στην τροπολογία ότι δεν θα επέλθει δυσμενής μεταβολή ούτε μισθολογικά ούτε σε εργασιακά. Αυτά αποτελούν και τη βασική επιχειρηματολογία της ΑΔΕΔΥ στην προσφυγή που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ και θα συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο Νόμο για την «αξιολόγηση», έχουν πάρει πλέον γενικευμένα χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποινικοποιήσετε τους αγώνες μας και ταυτόχρονα να εκφοβίσει τους εργαζόμενους επισείοντας την απειλή των πειθαρχικών, έφερε για αυτήν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τα Σωματεία τους, πραγματοποίησαν πρωτόγνωρες σε μαζικότητα Γενικές Συνελεύσεις και με καθολικό τρόπο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης του Νόμου, καταθέτοντας τα φύλλα αξιολόγησης στα Σωματεία τους. Η καθολική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οδήγησε στην ακύρωση των χρονοδιαγραμμάτων της κυβέρνησης και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του Νόμου.

Τα αδιέξοδα πλέον για την κυβέρνηση είναι εμφανή. Η νέα παράταση των ημερομηνιών για το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, η αναζήτηση τρόπου παράκαμψης της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης, η ενεργοποίηση των δικαστηρίων κατά της απεργίας-αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά και η εξαγγελία νέου Νόμου αξιολόγησης για το φθινόπωρο, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τον πανικό και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Οι προσπάθειες ωραιοποίησης πτυχών του Νόμου, δεν πείθουν κανέναν και δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους του Νόμου Μητσοτάκη, τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, το κλείσιμο υπηρεσιών και τις ιδιωτικοποιήσεις δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης δεν πρόκειται να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να ανακόψουν το τεράστιο κύμα αντίστασης και ανυπακοής σε έναν άδικο Νόμο. Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την επιλογή της για κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων και δημιουργία, για τα επόμενα χρόνια, δεξαμενών προς απόλυση εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στο Νόμο-λαιμητόμο. Οι κυβερνητικοί ελιγμοί και οι Δικαστικές αποφάσεις δεν μας σταματούν.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου