Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για το θάνατο μετανάστη στο Θησείο

Ένα ακόμα έγκλημα πραγματοποιήθηκε στο θησείο, από τους μηχανισμούς καταστολής του Δένδια και του Καμίνη, σε βάρος του μετανάστη  Μπαμπακάρ Ντιάε. Η  δολοφονία του μετανάστη  αποτελεί όνειδος  για το κράτος δικαίου, που επικαλείται η δημοτική αρχή, και είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη του προγράμματος «Ξένιος Ζευς».

Η Διοίκηση της δημοτικής αστυνομίας παρανομεί όταν ενεργεί  μαζί με την ΕΛΑΣ σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας μάλιστα  πρωταγωνιστικό ρόλο σε βάρος των  μεταναστών. Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη  ότι, ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας  εστιάζεται στον έλεγχο τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και στην εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων, όπως ορίζονται από το νόμο, και σε καμία περίπτωση δεν έχει καθήκοντα κατασταλτικού ή ανακριτικού χαρακτήρα.

Η Ανοιχτή πόλη καταδικάζει τις διώξεις, τις επιχειρήσεις  σκούπας και το μόνιμο πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του μετανάστη και καλούμε τις δικαστικές αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης από την δημοτική αστυνομία και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους της δημοτικής αστυνομίας να λειτουργούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και να εναντιώνονται σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης προς τον πολίτη.

Πηγή:  http://www.anoihtipoli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου