Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γραπτή Δήλωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας σε σχέση με διαστρέβλωση σχολίου μας από τον κ. Π.Κωνσταντίνου - Βίντεο από τη συνεδρίαση


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

   ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ε.Κ.Ε.Δ.Α.


Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του Σενεγαλέζου μετανάστη. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. διευκρινίζει ότι ουδέποτε εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν αυτό, όπως ανακριβώς ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου.

Σε αναδημοσίευση στην ιστοσελίδα μας της ανακοίνωσης της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., όπου γινόταν λόγος για δολοφονία του μετανάστη από δημοτικούς αστυνομικούς, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. προέβη σε σύντομο σχόλιο στο οποίο ζητούσε την έκδοση ανακοίνωσης από το Δήμο Αθηναίων με την οποία θα δινόταν τέλος στη διαστρέβλωση των γεγονότων και ζητούσε την πλήρη κάλυψη των δημοτικών αστυνομικών ως προς το περιστατικό καθεαυτό, σύμφωνα και με την επίσημη θέση της υπηρεσίας για το συμβάν. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ουδέποτε ζήτησε συγκάλυψη ή κουκούλωμα της υπόθεσης, όπως εντέχνως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος του Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας για τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο έχει η Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη.

Το παρόν κατατίθεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.


Το Γραφείο Τύπου Ε.Κ.Ε.Δ.Α.


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από τον πρόεδρο κ. Προβατά τη μονόλεπτη παρέμβασή μας λόγω ανακριβούς μεταφοράς δήλωσής μας από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πέτρο Κωνσταντίνου. Όταν ο πρόεδρος αρνήθηκε, κατάθεσε για τα πρακτικά Γραπτή Δήλωση και ζήτησε την ανάγνωσή της. Σημειώνουμε ότι ο κ. πρόεδρος με το ζόρι επέτρεψε μία σύντομη παρέμβαση στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. (μετά από επιμονή του κ. Σπυράκου και παρέμβαση του κ. Αναγνωστόπουλου), γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο, αν και δεν συμμετέχουμε στο Δ.Σ..

Η Ανοιχτή Πόλη διευκρίνισε ότι ουδέποτε χαρακτήρισε δολοφόνους τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, αντίθετα χαρακτήρισε δολοφονική την πολιτική Δένδια-Καμίνη (δείτε σχετικά εδώ). Ειπώθηκαν διάφορα σε σχέση με τις αρμοδιότητες -και ειδικά για το υπαίθριο εμπόριο- από όλες τις παρατάξεις, τα περισσότερα σωστά. Αυτό που θέλουμε να στηλιτεύσουμε είναι ότι χρειάστηκε δυστυχώς ένας θάνατος για να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αρμοδιότητές μας και τον τρόπο άσκησής τους.

Δείτε το βίντεο από τη σημερινή συνεδρίαση (σύρετε το δείκτη μετά τα πρώτα 45 λεπτά). Η ομιλία του προέδρου του Σ.Δ.Α.Α. στο 1:49:19. Αξίζει να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.