Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου Ανοιχτής Πόλης: «Είναι η πολιτική σας κ. Καμίνη αυτή που σκοτώνει»

Εντύπωση μας προκαλεί η απάντηση της δημοτικής αρχής για το  θάνατο του Σενεγαλέζου μετανάστη Enyay Babakar.

Ο κ. Καμίνης  διευκρινίζει ότι «η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα». Όμως, το ερώτημα, που εύλογα δημιουργείται και μένει αναπάντητο, είναι πως το θύμα οδηγήθηκε και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού τραίνου. Το δεύτερο ερώτημα είναι, αν τελικά πραγματοποιήθηκε καταδίωξη και από ποιον.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην Ανοιχτή Πόλη,  ότι δημοτικοί αστυνόμοι, μαζί με δυο μηχανές της ΕΛΑΣ, κυνήγησαν και προσπάθησαν να συλλάβουν μικροπωλητές, σκορπώντας τον πανικό, με αποτέλεσμα το  θύμα, στην προσπάθεια του να ξεφύγει, πήδηξε  στις γραμμές του τραίνου και σκοτώθηκε. Για όλα αυτά, καλέσαμε  την δικαστική αρχή να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου του μετανάστη και την πιθανή υπέρβαση των καθηκόντων της υπηρεσίας.

Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να αποφύγει τις πολιτικές της ευθύνες για το θάνατο του μετανάστη, οι οποίες βέβαια δε διαγράφονται με τη «βαθιά της θλίψη» για το νεκρό. Δεν μπορεί ο κ. Καμίνης και ο κ. Δένδιας να κυνηγούν μετανάστες μικροπωλητές, τη στιγμή που το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία ακμάζουν λίγα μόλις μέτρα από το δημαρχείο. Δε μπορεί ο κ. Καμίνης και ο κ. Δένδιας να στοχοποιούν τα θύματα και όχι τους εγκεφάλους του οργανωμένου λαθρεμπορίου. Δεν μπορεί να διώκονται οι μετανάστες μικροπωλητές για μικροαδικήματα, ενώ πολλά νυχτερινά κέντρα, που διαπράττουν σωρεία παραβάσεων, μένουν στο απυρόβλητο. Είναι η υποκριτική πολιτική τους αυτή που σκοτώνει, δίπλα στην εξαθλίωση της πολιτικής του μνημονίου, που με τόσο ζήλο υπηρετούν.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουν αντιφασιστικοί και κοινωνικοί φορείς, την Τρίτη 5/2 στο σταθμό Ηλεκτρικού στο Θησείο, στις 18.30.

Πηγή:  http://www.anoihtipoli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου