Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για το θάνατο μετανάστη στο Θησείο: Όχι στη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε κατασταλτικό σώμα!

Ο θάνατος του μετανάστη από τη Σενεγάλη στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για το παρεμπόριο αναδεικνύει τον απάνθρωπο χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει.

Είναι συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με συνεχείς επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Είναι συνέπεια της πολιτικής της Δημοτική Αρχής του Δήμου Αθηναίων που χρησιμοποιεί τη Δημοτική Αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό, σήμερα ενάντια στους μετανάστες και τους φουκαράδες μικροπωλητές αύριο ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο. 

Καμία δουλειά δεν έχει η Δημοτική Αστυνομία με τον έλεγχο του παρεμπορίου.

Καλούμε τα σωματεία των Δήμων να συζητήσουν τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας και να βάλουν μπλόκο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για μετατροπή της σε κατασταλτικό σώμα.

Καλούμε τους συναδέρφους δημοτικούς αστυνομικούς να σταθούν αλληλεγγύοι στους φτωχούς και φουκαράδες μικροπωλητές να ενισχύσουν την επιτροπή για τη Δημοτική Αστυνομία που συστήθηκε από το Συνδικάτο ΟΤΑ για να αντιπαλέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης που μετατρέπει τη Δημοτική Αστυνομία σε κατασταλτικό μηχανισμό.

                                              H Διοίκηση του Συνδικάτου

Πηγή: http://syndikatoota.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου