Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τις ανυπόστατες κατηγορίες της Δ.Α.Δ.Α. σε σχέση με τις θέσεις μας για την Επιτροπή στο Υπ. Εσωτερικών για τη Δημ. Αστυνομία

Φίλοι συνάδελφοι, η παράταξή μας κατηγορήθηκε από τη συνδικαλιστική παράταξη Δύναμη Ανανέωσης Δημοτικής Αστυνομίας (Δ.Α.Δ.Α.) στην ιστοσελίδα της σε σχέση με την Επιτροπή για τη Δημοτική Αστυνομία που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι προφανές ότι τα μέλη της Δ.Α.Δ.Α., κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζουν, και κάποια άλλα τα έχουν λίγο μπερδεμένα. Για να τα βάλουμε όλα στη θέση τους:

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έλαβε γνώση της συγκρότησης αυτής της Ομάδας Εργασίας ή Επιτροπής για τη Δημοτική Αστυνομία στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 25/2. Τότε μάθαμε και ότι η Επιτροπή αυτή συνεδρίασε για πρώτη φορά την Παρασκευή 22/2.

Αντίθετα, μέλος της Δ.Α.Δ.Α γνώριζε για αυτή την Επιτροπή εδώ και 8-10 ημέρες, καθώς αναφέρθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α., όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε, και παρολαυτά η ενημέρωση των συναδέλφων ήταν περιορισμένη, και συνεπακόλουθα η έκδοση ανακοίνωσης καθυστερημένη.

Η Δ.Α.Δ.Α. αναφέρεται σε απόσπασμα από παλαιότερη ανακοίνωσή μας ότι Tο πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ΕΚΕΔΑ δεν αναγνωρίζει καμία συνδιαλλαγή εργαζομένων με επιτροπή στην οποία συμμετέχει η τρόικα. Δεν νομιμοποιούμε την παρουσία τους, δεν συναινούμε στις αποφάσεις τους”.  Γράφει και το ανεκδιήγητο: «Αλλά όταν οι “τοποθετημένοι” είναι φιλικά προσκείμενοι σ' εσάς και τις απόψεις σας ξαφνικά αποκτούν έννομο αποτέλεσμα;»

Σας γνωρίζουμε λοιπόν:

α) Αυτή η Επιτροπή ή Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει να κάνει με την Επιτροπή του Ράιχενμπαχ ή τη λεγόμενη Task Force για τους ΟΤΑ όπως αυθαίρετα συμπεραίνει η Δ.Α.Δ.Α.! Ομάδες εργασίες συγκροτούνται συχνά στα Υπουργεία και αποτελούνται από υψηλόβαθμα στελέχη τους (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, τμηματάρχες), από άτομα που εκπροσωπούν τον εκάστοτε υπουργό/υφυπουργό (π.χ. ειδικός σύμβουλος), και από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που συνήθως προέρχονται από το πιο αντιπροσωπευτικό δευτεροβάθμιο όργανο. Και κατά περίπτωση συμμετέχουν και διάφοροι φορείς, π.χ. για θέματα ΟΤΑ συμμετέχει εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ. Είναι εύλογο ότι στη συγκεκριμένη Επιτροπή βεβαίως και δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος της τρόικα!!! Τι να καταγγείλουμε λοιπόν; Αναρωτιόμαστε αν πράγματι τα μέλη της Δ.Α.Δ.Α. είναι τόσο άσχετοι (αυτό σημαίνει και συνδικαλιστικά επικίνδυνοι, εφόσον μάλιστα επίσημη θέση τους είναι η δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου), ή αν απλά για προεκλογικές εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής καλλιεργούν κλίμα κατά της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

β) Είναι αυτονόητο ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν αναγνωρίζει καμία Επιτροπή στην οποία συμμετέχει η τρόικα και δεν συναινούμε στη συμμετοχή του οποιοδήποτε συνδικαλιστικού εκπροσώπου που αύριο θα νομιμοποιήσει τις όποιες αποφάσεις (κατάργηση θέσεων μέσω αξιολόγησης δομών, απολύσεις, διαθεσιμότητα, εργασιακή εφεδρεία, κλπ.). Δεν συνομιλούμε μαζί τους, άλλοι είναι οι ραγιάδες. Και ενώ τα μέλη της Δ.Α.Δ.Α. επικαλούνται τις απόψεις μας παραποιώντας τες, δεν γνωστοποιούν στον κόσμο τις δικές τους. Αυτοί προτίθενται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την τρόικα, χάριν π.χ. της «αναβάθμισης» της υπηρεσίας;

γ) Ο Θωμάς Καραγιαννάκης δεν είναι ούτε μέλος της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ούτε συνεργαζόμενος μαζί της (πρόκειται για τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Επιτροπή που εντούτοις δεν κατονομάζεται στην ανακοίνωση της Δ.Α.Δ.Α.).

δ) Πάγια θέση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. όπως γνωρίζετε είναι η λειτουργία (και επίσημη θεσμοθέτηση) Γραμματείας Δημοτικής Αστυνομίας. Αν λειτουργούσε η Γραμματεία, αυτή όφειλε να κάνει εισήγηση προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το άτομο που θα συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας. Από τη στιγμή που δεν λειτούργησε με συγκεκριμένες ευθύνες και πάλι (εδώ και 4 μήνες η ΔΑΚΕ αρνούνταν να ορίσει εκπρόσωπο), είναι εύλογο ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επέλεγε ένα άτομο εμπιστοσύνης προς αυτή, όπως είναι το πρώην μέλος της Ε.Ε. Θωμάς Καραγιαννάκης, που είναι δημοτικός αστυνομικός μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Α.. Μπορεί ενδεχομένως να διαφωνούμε με την επιλογή του προσώπου (αναγνωρίζουμε όμως την εμπειρία του και το γεγονός ότι μπορεί να σταθεί επάξια έναντι των άλλων μελών της Επιτροπής), αλλά σε κάθε περίπτωση νομιμοποιείται να είναι εκπρόσωπος. Αν είχε ακουστεί η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και είχε συγκληθεί εγκαίρως η Γραμματεία, ίσως ο εκπρόσωπος να ήταν άλλος. Είναι πάντως υποκριτικό αυτοί που δεν συμμετέχουν στις πάγιες συνδικαλιστικές διαδικασίες να κατακρίνουν και να κάνουν υποδείξεις.

ε) Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θεωρεί σκάνδαλο την τοποθέτηση μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως εκπρόσωπου άλλου δευτεροβάθμιου οργάνου, και μάλιστα ανταγωνιστικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ΠΟΠ-ΟΤΑ όπως πιθανόν γνωρίζετε αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της κομματικά καθοδηγούμενης διάσπασης του εργατικού κινήματος, αφού ο μόνος λόγος δημιουργίας της ήταν οι εντολές συγκεκριμένου γαλάζιου αιρετού στο Δήμο Αθηναίων. Σημασία έχει αυτό που θίγει και η Δ.Α.Δ.Α., ότι η ΠΟΠ-ΟΤΑ δεν εκπροσωπεί ούτε έναν δημοτικό αστυνομικό και κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει στην Επιτροπή. Συμμετέχει καθαρά και μόνο για κομματικούς λόγους, για να χειραγωγηθεί το αποτέλεσμα. Αυτός που αποδέχεται τη θέση του ως εκπρόσωπος, αν και με δακρύβρεχτες δηλώσεις τοποθετείται ότι το κάνει για το «καλό της υπηρεσίας» κλπ κλπ, με την αποδοχή του συναινεί στη σάπια κομματική παρέμβαση και αποδεικνύει πόσο αγκιστρωμένος είναι τόσο από το κόμμα του, όσο και από τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Όσο για το πόσο είναι ηθικό μέλος μιας Ομοσπονδίας να την υπονομεύει εκ των έσω και να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος άλλης Ομοσπονδίας, είναι προφανές ότι εμείς πρεσβεύουμε διαφορετικές αρχές. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. απ' ότι φαίνεται δεν θα αφήσει καρέκλα για καρέκλα.

στ) Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ζήτησε άμεσα την αντίδραση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απαράδεκτη ενέργεια μέλους του Γενικού Συμβουλίου της, και ότι δεν έμεινε μόνο εκεί. Πληροφορηθήκαμε ποια ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας σε πρώτη φάση. Το θέμα όμως για την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν τελειώνει εδώ. Περισσότερα δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια αυτή τη στιγμή.

ζ) Η ενασχόληση με τις εκλογές του Σ.Δ.Α.Α. και τις καθημερινές ενημερώσεις, η καταληκτική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων που ήταν μόλις την περασμένη Δευτέρα (4 ημέρες πριν τις εκλογές - άλλη μια πρωτοπορία του παράνομου Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α.) και το ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έπρεπε να περιμένει ως την τελευταία στιγμή λόγω της ανοιχτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει, καθώς και η έκδοση επικαιροποιημένης ανακοίνωσης για τις εκλογές -που εκδόθηκε μόλις σήμερα- δεν επέτρεψαν την έκδοση της όποιας ανακοίνωσης (υπήρξε όμως σχετική αναφορά στη σημερινή ανακοίνωση). Το θέμα για την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. εξακολουθεί και υφίσταται και είναι ιδιαίτερης σημασίας. Δεν είναι όμως μόνο θέμα της Ε.Κ.Ε.Δ.Α., γνώμη μας είναι ότι πρέπει να αντιδράσουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, έναντι αυτής της κομματικής χειραγώγησης συγκεκριμένου εκπροσώπου από τη ΔΑΚΕ ως πανελλήνιος συνομιλητής του Υπουργείου, μέσω της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Μήπως σας θυμίζει τίποτα σε σχέση με το νομοσχέδιο του 2008 για τη Δημοτική Αστυνομία και την αντίστοιχη χειραγώγηση για συμμετοχή τότε εκπροσώπου ενός πρωτοβάθμιου συλλόγου;

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημειώνουμε τέλος ότι τη Δευτέρα 25/2 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας όλων των νέων Γραμματειών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και η Γραμματεία Δημοτικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και για την οποία σύντομα θα ενημερωθείτε όλοι.

Υ.Γ.: Αναφερθήκαμε παραπάνω στη δημιουργία της ΠΟΠ-ΟΤΑ μετά από κομματικά καθοδηγούμενη απόσχιση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέπεια παρέμβασης γαλάζιου αιρετού. Μήπως σας θυμίζει κι αυτό κάτι; Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει καταγγείλει την από άλλο γαλάζιο αιρετό καθοδηγούμενη προσπάθεια απόσχισης του Σ.Δ.Α.Α. από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημιουργία ΠΟΕ Δημοτικής Αστυνομίας, κίνηση που εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα κομματικά συμφέροντα της γαλάζιας παράταξης. Η ιστορία θα επαναληφθεί άραγε, παρόλο που αυτή τη φορά είμαστε υποψιασμένοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου