Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

CATASTROIKA - Το ντοκιμαντέρ αποκάλυψη, από τους δημιουργούς του Debtocracy

Catastroica, ένα ντοκιμαντέρ που αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.





Σενάριο/Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Κιτίδη
Επιστημονική επιμέλεια: Λεωνίδας Βατικιώτης
Μουσική: , Ερμής Γεωργιάδης
Συντελεστές: Ιουλία Κιλέρη, Μαργαρίτα Τσώμου, Βάγια Πάντου, Χρήστος Τσικνιάς, Γρανέτα Καρατζά, Κώστας Εφήμερος
Παραγωγή: Infowar Productions

Θυμίζουμε το πρώτο ντοκιμαντέρ της ομάδας, το πάντα επίκαιρο "Debtocracy", δηλαδή "Χρεοκρατία". Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ διανέμεται δωρεάν από τις 6 Απριλίου 2011 χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και υποτιτλίστηκε σε έξι γλώσσες.




Και, αν δεν βαρεθήκατε δείτε και αυτό το βίντεο: «Ακόμα και ένα 12χρονο κοριτσάκι ξέρει την αλήθεια», όπου η 12χρονη Victoria Grant εξηγεί γιατί η πατρίδα της, ο Καναδάς, όπως και ο περισσότερες χώρες, είναι χρεωμένος. Η ομιλία έγινε στις 27 Απριλίου 2012 στη Φιλαδέλφεια, σε διάσκεψη με θέμα το δημόσιο τραπεζικό σύστημα.


Τα βίντεο αναπαράγονται με σκοπό τον προβληματισμό μας. Δείτε τα με κριτική διάθεση.